Afdrukken

Eenvoudig tomatensoep recept om zelf te maken

Dacht jij, net als ik, dat het zelf maken van tomatensoep een magie is? Met dit eenvoudige recept maak je voortaan zelf deze hartige romige tomatensoep.
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord eigengemaakte soep, soep, vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 koppen soep
calorieën 296kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 300 gram tomaat in stukjes gesneden
  • 50 gram ui 1 stuks, in halve ringen gesneden
  • 10 gram knoflook 2 tenen
  • 300 ml Bouillon kip of vegetarisch
  • 100 ml room
  • 50 gram gezouten boter
  • 30 gram geraspte kaas
  • ½ theelepel Zwarte peper
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel pumpkin spice mix
  • Blaadje basilicum ter garnering

Instructies

  • Smelt de boter in een zware saus- of soeppan. Karameliseer de ui in de gesmolten boter op een laag vuur tot glazig en lichtbruin.
  • Voeg de knoflook toe. Wanneer deze bruin wordt voeg de tomaten toe en bak even mee. Sluit nu de pan af met het deksel en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Schenk 1/3 van de bouillon bij de tomaten en voeg de kruiden toe. Laat koken voor 10 minuten. Roer elke 3 minuten.
  • Pureer de soep met een blender tot een egale massa ontstaat. Voeg voor de gewenste dikte meer bouillon toe. Voeg room toe, roer door en warm op.
  • Serveer de soep met geraspte kaas en fijngesneden blaadjes basilicum.

Nutrition

Calories: 296kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 4g | Fat: 28g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 89mg | Sodium: 207mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1890IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 96mg | Iron: 0.3mg