Bruschetta met tuinbonen
Afdrukken

Italiaanse bruschetta met tuinbonen en Pecorino

Met deze zomerse lunch waan je je zo in Italië. Heb jij koolhydraatarm brood op de plank, maar er dan een bruschetta van.
Gang Brood, Lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord bruschetta, snelgerecht
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 lunch
calorieën 214kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 1 plakjes koolhydraatarme boterham
  • 150 gram tuinbonen gekookt en afgekoeld
  • 50 gram Pecorino Romano kaas of een andere kaas (oud of licht pittig)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 handje munt
  • zout en peper grof gemalen
  • chili vlokken naar smaak

Instructies

  • Kook de tuinbonen tot beetgaar, ca. 7 minuten. Spoel af met koud water en laat goed afkoelen.
  • Besprenkel het brood met (aromatische) olijfolie en bak in oven op 200 graden knapperig. Maak de bruschetta's op smaak door ze in te wrijven met knoflook.
  • Mix de koele tuinbonen met olie, een handje vers gehakte munt, grof gemalen peper en zout en eventueel een puntje fijn gemalen chili vlokken.
  • Lepel op een bruschetta en maak af met geschaafde kaas.

Nutrition

Calories: 214kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 13g | Fat: 3g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 771mg | Potassium: 460mg | Fiber: 7g | Sugar: 1g | Vitamin C: 2.7mg | Calcium: 116mg | Iron: 2.6mg