Saskia deelde haar recept voor een heerlijke koolhydraatarme pecan brownie taart. Naast de supergezonde pecannoten zit er ook amandelmeel in, dus glutenvrij! Wij zijn helemaal fan, jij straks ook?
Verwarm de over voor op 180 graden.
Bereid een bakblik (20x20 cm) voor met ingevet bakpapier.
Smelt de chocolade, bijvoorbeeld au bain marie. Wanneer deze gesmolten is, voeg de boter toe en roer tot een egale substantie.
Klop de eieren samen met het zoetstof in een grote kom luchtig met een mixer.
Voeg de roomkaas en het chocolade mengel toe en roer door.
Meng tenslotte het amandelmeel, vanille extract en bakpoeder erdoor. Roer of mix wederom op lage stand. Als je te lang of te hard mixt wordt je brownie niet zo lekker luchtig.
Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en garneer met de pecannoten. Bak 20 tot 25 minuten.
Je brownie is klaar als hij bovenop droog is en smeuïg van binnen.
Jammie!
Als het je lukt, laat de brownie helemaal afkoelen. Dan komt hij eenvoudig uit het blik. Leg een rooster op de bakvorm en keer om. Wanneer de brownie is afgekoeld, snijd je hem in 16 stukjes. Je hebt nu een perfect koolhydraatarm tussendoortje.
Koolhydraatarme pecan brownie , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl