Deze verrassende ontbijtsalade is een complimentje voor je zondagochtend. In het recept zit een half uurtje wachttijd. Precies genoeg tijd om sap te persen en je favoriete koffie klaar te maken.
Goedemorgen!
Plaats de fijngesneden selderijstengels, groene paprika en ui in een kom en besprenkel ze met een snufje suiker en zout. Laat rusten voor 30 minuten.
Hierdoor wordt de groente zacht er trekt het vocht eruit.
Dit vocht gebruik je voor de dressing.
À vif snijden van de citroen. Snijd de topjes van de citroen en schil. Zorg dat alle witte schil is weggesneden. Snijd nu met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen vandaan. Snijd de partjes in in kleine stukjes.
Meng de citroen, gehakte selderijblaadjes, peterselie en koriander, de kappertjes, chilli, olijfolie en zwarte peper met de zacht geworden groenten.
Voeg een ei toe aan een pan kokend water. Kook naar wens ca. 5 minuten (zachtgekookt) en spoel af met koud water.
Schep de salade op een diep bord en voeg de feta toe. Drapeer het warme zachtgekookte ei over feta.
Goedemorgen!
Ontbijtsalade met feta en bleekselderij , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl