Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Smelt terwijl de oven voorverwarmt de boter en mix het met de overige ingrediënten voor de bodem in een kom.
Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 28 cm, eventueel met een laagje bakpapier ertussen.
Bak de bodem in 10 minuten gaar in de oven.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden Celsius.
Mix de zuivelspread met crème fraîche en eieren tot een glad geheel.
Voeg de zoetstof, vanille-exctract, snufje zout en pindakaas toe en mix nogmaals tot een samenhangend geheel.
Giet de vulling nu in de springvorm en klop met een spatel op de zijkant om luchtbubbels te verwijderen.
Bak de taart 10 minuten op 200 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 100 graden en laat nog 25 minuten garen.
Smelt de chocolade au bain-marie (of in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen).
Smelt ook de kokosolie in een schaaltje in de magnetron op maximaal vermogen voor een aantal seconden.
Meng de kokosolie met de chocolade.
Giet over de taart en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Optioneel: halveer de aardbeien en versier de taart.
Pindakaas cheesecake met pure chocolade , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl