Snijd de pompoen in stukken, kook gaar in 10 minuten, giet af en pureer glad met een staafmixer.
Smelt ondertussen de kokosolie en laat 1 minuut afkoelen.
Mix pompoenpuree, eieren, appelmoes en kokosolie in een kom.
Meng speculaaskruiden, bakpoeder, zout, gebroken lijnzaad, amandelmeel en kokosmeel met het pompoenmengsel tot een glad beslag.
Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bestrooi met pompoenpitten.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Bak in 45 tot 60 minuten goudbruin.
Controleer na 45 minuten met een satéprikker of het brood gaar is. Komt deze er nog niet droog uit, bak dan nog 5 minuten langer. Herhaal deze stap, totdat de prikker droog uit het brood komt.
Voedingswaarden
Koolhydraatarm pompoenbrood
Hoeveelheid per portie
Calories 154Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 72mg3%
Potassium 105mg3%
Koolhydraten 8g3%
Vezels 4g17%
Suiker 1g1%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 2860IU130%
Vitamine C 0.8mg1%
Calcium 34mg3%
IJzer 1.3mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.