Ik weet het zeker: als je deze burrito geprobeerd hebt wil je nooit meer anders.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Marineer de kipfilet met peper en eventueel een beetje zout.
Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en braad de kip rondom bruin. Doe dit zo snel mogelijk en op hoog vuur.
Haal de kip uit de pan, breng de temperatuur terug en verhit opnieuw wat olijfolie. Hierin fruit je de knoflook en ui kort aan.
Draai het vuur uit en voeg de barbecuesaus en de kipfilet toe. Is jouw braadpan geschikt voor de oven? Gebruik hem dan. Zo niet, schep het mengsel over naar een ovenschaal en dek deze af met folie.
Zet de braadpan of ovenschaal een uur in de voorverwarmde oven. Na 30 minuten haal je de schaal eruit en schep je alles goed door. Doe nog 30 minuten terug in de oven.
Ondertussen kun je de coleslaw (witte kool salade) bereiden volgens recept van MA.
Was ook het blad sla en de tomaat. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en snijd in reepjes.
Als de kip klaar is trek je deze met twee vorken uit elkaar. Mix goed met de saus.
Beleg het grote slablad met coleslaw en tomaat en schep hier de kip bovenop. Vouw dicht en ga lekker smullen van jouw koolhydraatarme pulled chicken burrito!
Koolhydraatarme burrito met pulled chicken , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl