Deze pompoensoep combineer je met kruiden en specerijen met een lekker pitje zoals knoflook, ui, gember en rode peper. We gebruiken daarnaast geen room maar kokosolie, wat de soep ook nog eens 100% veganistisch maakt! Dat wordt smullen.
Bereid de bouillon volgens de verpakking.
Snijd de sjalot in ringetjes en snijd de knoflook, rode peper en peterselie fijn.
Was de wortel en pompoen en snijd in grove stukken (die je makkelijk kunt pureren). De pompoenschil wordt door het koken zacht en kun je dus gebruiken! Verwijder wel eerst de zaadlijsten.
Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, rode peper en helft van de sjalot.
Voeg nu de pompoen, wortel en de helft van de peterselie toe en bak 2 minuten mee.
Giet de bouillon en kokosmelk hierbij en voeg ook de kurkuma en zwarte peperkorrels toe.
Verlaag het vuur en laat 15 minuten sudderen.
Haal nu de pan van het vuur en pureer de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine.
Je soep is klaar! Garneer hem met de rest van de peterselie en sjalot, en met de pompoenpitten.
Pittige pompoensoep: 100% vegan! , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl