Eenvoudig maar best wel heel erg lekker: jouw eigengemaakte koolhydraatarme kip tikka masala!
Snijd de knoflook, koriander, rode peper en gember fijn en snipper de ui.
Snijd de kip in stukken en mix met de helft van de olijfolie, de rode peper, gember en een tl tikka masala kruiden.
Verhit wat olie in een kookpan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook aan.
Voeg de tomatenblokjes samen met een tl tikka masala kruiden, de kurkuma en het paprikapoeder toe. Laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Als de saus nog 10 minuten te gaan heeft, verhit je wat olie in een grote koekenpan en fruit de andere helft van de knoflook aan. Bak de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Als laatste wok je de spinazie. Verhit wat olie in een wok, voeg de pinda's en de spinazie toe en wok op hoog vuur in ongeveer 3 minuten gaar.
Leg de spinazie op een bord, met hierop de saus en de kip. Top af met verse koriander.
Eet smakelijk!
Eenvoudig recept voor kip tikka masala , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl