Braad de kippendijtjes in zelfgemaakte teriyaki saus. Om je vingers bij af te likken!
Verhit de olijfolie in een diepe braadpan of wokpan op hoog vuur.
Bak de kippendijtjes in ongeveer 3 minuten aan beiden kanten goudbruin. De binnenkant wordt niet gaar, maar de kippetjes krijgen wel een mooi gekleurd en lekker knapperig velletje.
Verlaag het vuur en giet de teriyakisaus over de kippendijtjes heen. Zet een wekker op 35 minuten. Draai de kippetjes regelmatig om zodat ze aan alle kanten goed in de saus liggen.
Je hebt nu alle tijd om de sesamzaadjes te roosteren, de lenteui fijn te snijden en de rode puntpaprika te wassen en in grove stukken te snijden.
Als de kookwekker nog 10 minuten aangeeft voeg je de zoete puntpaprika en lenteui toe in de wokpan.
Vooral in de laatste 10 minuten (van de totale braadtijd van 35min) is het belangrijk de kippendijtjes regelmatig te draaien, omdat de saus nu dikker is en uiteindelijk als een soort bruin korstje om de kippetjes heen komt te zitten.
Als de dijtjes klaar zijn strooi je de sesamzaadjes erover als garnering.
Eet smakelijk!
Oma's kip in teriyaki saus , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl