Ben je ook een grootverbruiker van wortels? Wij ook! Dit recept voor romige wortelsoep is erg bijzonder omdat we gember hebben toegevoegd. Gebruik niet te veel, een klein vleugje kan al voor een heerlijk smaakexplosie zorgen!
Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de wortels in stukjes van ongeveer 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels hierover. Rooster ze zo’n 15-20 minuten in de oven.
Kook 400 ml water en voeg hier het halve groentebouillonblokje aan toe. Schil en rasp vervolgens de gember. Snipper het uitje en snijd het knofleekteentje klein. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de ui hierin.
Haal de wortels uit de oven en voeg deze samen met de geraspte gember toe aan de pan. Breng eventueel op smaak met peper. Voeg tot slot de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep.
Serveer de soep met de Griekse yoghurt.
Romige wortelsoep met gember , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl