Trek in een soepje? Ga voor soep van venkel met zalm! Heerlijk verfrissend, tjokvol met gezonde vitamines en mineralen en ook nog eens bijzonder simpel om te maken. Heb jij deze venkelsoep al geproefd?
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelbol. Halveer de knol in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de venkel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak 3 minuten Schenk de melk en 125 ml water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten koken tot de venkel zacht is.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes. Snijd de dille fijn. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet in een kom en garneer met de zalm en dille.
Venkelsoep met gerookte zalm , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl