Het is altijd een goed idee om vis te eten. Dit recept met ansjovis en asperges is niet alleen erg gezond, ook nog eens makkelijk om te maken en bijzonder lekker! Wat is jouw favoriete visgerecht?
Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 minuten staan zodat ze wat minder zout smaken.
Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 minuten staan.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord.
Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Eet smakelijk!
Frisse salade met ansjovis en groene asperges , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl