Zomerse salades zijn er in overvloed. Maar lekkere salades? Dat is er een met kersen! De combinatie van fruit, kaas en noten is er een die je altijd kunt gebruiken en succes heeft. Wat is jouw favoriete salade?
Doe de basilicumblaadjes, azijn en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd het sjalotje in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 minuut iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.
Zomerse spinaziesalade met kersen en basilicum , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl