Deze asperge salade met rode biet en geitenkaas is een frisse vervanger van het traditionele recept voor asperges met ham en ei. De groene asperges hebben een lekkere bite; eet plezier gegarandeerd!
Breng in een ruime pan een laag water aan de kook, de asperges moeten hierin net kopje onder gaan.
Snijd het harde stukje van de onderkant van iedere asperge af (dus niet de bloem!).
Als het water kookt leg je de asperges hier voorzichtig in. Kook voor 3 minuten. Zo blijven de asperges lekker knapperig!
Koel de asperges af door ze even onder de koude kraan te houden. Leg ze daarna in de koelkast.
Snijd de biet in hapklare stukken en doe in een salade kom.
Snijd de lenteui in fijne ringetjes en voeg deze toe aan de biet.
Haal de asperges uit de koelkast en snijd ze allemaal in drie stukken.
Voeg de rucola en basilicumblaadjes toe en mix het geheel.
Verbrokkel de geitenkaas boven je salade en maak deze af met een klein scheutje balsamico azijn.
TIP: De salade smaakt extra lekker als je hem nog even in de koelkast zet.
Vegetarische maaltijdsalade met groene asperges en rode biet , een Recept van MakkelijkAfvallen.nl