hummus, humus, hoemoes, houmous van rode biet
Afdrukken

Gezonde hummus met rode biet

Er zijn vele variaties op traditionele hummus. Wij gebruiken rode biet als gezonde, zoete vervanger van suiker. Probeer ook eens verse kruiden, zoals koriander of peterselie!
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Arabisch, Turks
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 porties
calorieën 24kcal

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bieten voorgekookt
  • 0.5 citroen
  • 1 el sesamolie (je kunt ook kiezen voor avocado olie of olijfolie)

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Rasp, of snijd de rode biet in kleine stukjes.
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Voeg alle ingrediënten samen met de kikkererwten en pers het sap van een halve citroen erboven uit.
  • Mix alles met een staafmixer of in een keukenmachine tot een pasta.
    TIP: Je kunt de hummus als dip gebruiken bij snoeptomaatjes, paprika of selderij.
    Eetsmakelijk!

Nutrition

Calories: 24kcal | Carbohydrates: 5g | Sodium: 32mg | Potassium: 151mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 9.2mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.4mg