Ma's Tip: Laat hongerige darmbacteriën het afslanken niet remmen » Makkelijk Afvallen

Ma’s Tip: Laat hongerige darmbacteriën het afslanken niet remmen

By on 16 september 2019
Leestijd: 2 minuten
hongerige darmbacterie

Ja! Het is echt waar. Darmbacteriën remmen het afslanken. Soms. In je darmen zitten namelijk triljoenen bacteriën. Deze zogenaamde darmbacteriën zijn belangrijk voor je gezondheid. En darmbacteriën hebben invloed op je gewicht.

Wat zijn darmbacteriën en wat doen ze?

Op de huid en in het lichaam leven triljoenen micro-organismen en bacteriën. De meeste van deze bacteriën leven in je dikke darm. Sommige bacteriën veroorzaken ziektes, maar de meesten zijn er om vitamines te produceren. Zoals de productie van vitamine K. En ze zorgen ook nog voor de communicatie met het immuunsysteem. Daarnaast hebben ze invloed op hoe je voedingsmiddelen verteert.

Darmbacteriën bekleden de darmwand, waardoor ze in contact komen met het voedsel. Darmbacteriën hebben direct invloed op welke voedingsstoffen worden opgenomen door het lichaam en hoe de energie wordt opgeslagen.

Hoe remmen darmbacteriën het afslanken

Een onderzoek heeft aangetoond dat er een grotere verzadiging ontstaat na het eten van knolgroenten en bieten. De vrijwilligers aan het onderzoek gaven aan dat er een duidelijke afname was van de drang om zoet, zout of vet te eten. Bieten en knolgewassen zitten namelijk vol vezels. Een soort is inuline, een vezel waar de darm heel blij van wordt. Het zorgt voor de groei van goede bacteriën in de darmen. Darmbacteriën handhaven een gezonde darmwand en ze voorkomen ontstekingen, die bij kunnen dragen aan gewichtstoename.

Het beste voedsel voor darmbacteriën

Goede darmbacteriën houden van ongeraffineerd voedsel. Ook groenten en fruit zijn erg belangrijk, denk maar eens aan de voordelen van rode bieten voor je gezondheid. Noten en zaden zijn belangrijk, maar ook gefermenteerd voedsel zoals yoghurt, kefir en zuurkool.

Onthouden: Het komt er op neer dat darmbacteriën invloed hebben op hoe je voedsel wordt verteerd. Darmbacteriën bepalen hoe vetten worden opgeslagen en of je je hongerig voelt of juist vol voelt. Zorg daarom goed voor je darmbacteriën, en dat is heel gemakkelijk.

Wil jij meer weten over hoe gezond rode bieten zijn voor darmbacteriën? >>>

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]