Ma's tip: Ontgift je lichaam met groene thee » Makkelijk Afvallen

Ma’s tip: Ontgift je lichaam met groene thee

By on 30 september 2019
Leestijd: 2 minuten
ontgif je lichaam met groene thee

Kun je je lichaam ontgiften met groene thee? Jazeker! Groene thee is een erg effectief middel bij het detoxen. De actieve ingrediënten in groene thee zuiveren je lichaam. Deze ondersteunen het natuurlijk vermogen van het lichaam om te ontgiften. Wil je weten hoe groene thee jou kan helpen bij het afvallen?

Wat doet groene thee voor het lichaam?

Van nature ontgift het lichaam deels zichzelf en verwijdert het schadelijke stoffen. Dat is ook logisch, gezien de grote hoeveelheid aan schadelijke stoffen die we binnen krijgen uit het milieu. Groene thee bevat een hoog percentage aan natuurlijke polyfenolen. Deze polyfenolen hebben direct invloed op de lever en het zijn antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam bestrijden.

Wat betekent ontgiften?

Ontgiften betekent niet voor iedereen hetzelfde. Voor sommigen betekent ontgiften het reinigen van de dikke darm door bijvoorbeeld een darmspoeling. Voor anderen is ontgiften als een dieet van sapjes en verse groenten. Ontgiften betekent in elk geval het reinigen van je lichaam, op welke wijze je het ook uitvoert. Ontgiften wordt in de volksmond ook wel detoxen genoemd.

Hoe helpen antioxidanten bij het lichaam ontgiften met groene thee?

Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Maastricht stimuleert groene thee de verbranding in het lichaam. Vooral de antioxidanten in de groene thee zijn erg belangrijk. Door een verhoogde verbranding, wordt het metabolisme verhoogd en het vet sneller verbrand. Verder helpen antioxidanten om de bloeddruk te verlagen, ziektes te voorkomen en de leverfuncties te optimaliseren.

Onthouden. Groene thee heeft een beschermende en een stimulerende rol in het lichaam. De hoge concentratie aan antioxidanten helpt bij het verhogen van de verbranding in het lichaam. Hierdoor wordt ook de vetverbranding gestimuleerd.

Wil je meer weten over groene thee en wat het voor jou kan doen? Lees dan zeker deze blog over de gezonde werking van groene thee (het helpt je ook met afvallen). >>>

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]