Ma's tip: Heb je een noodgeval? Kauw een nootje! » Makkelijk Afvallen

Ma’s tip: Heb je een noodgeval? Kauw een nootje!

By on 11 november 2019
Leestijd: 2 minuten
kauw op een nootje

Heb je honger tijdens het afvallen ? Ai, dat is vervelend. Toch wil je sterk zijn en niet gaan snacken bij een hongergevoel. Toch? Er is een makkelijke en lekkere oplossing voor een hongergevoel bij het afvallen: eet een handje nootjes.

Lees hier welke noten gezond zijn om te eten tijdens het afvallen >>>

Vele mensen denken juist dat er in noten veel vetten zitten, en dat noten daarom niet passen in een dieet. Dit is niet waar! Noten bevatten namelijk goede vetten. Je kunt gewoon noten eten tijdens het afvallen, weliswaar met mate. Eet daarom een handje noten per dag en heb geen honger tijdens het afvallen.

Enkele tips van ons:

  1. Kies er elke dag voor om gezonde vetten binnen te krijgen. Deze vetten zijn erg belangrijk voor het lichaam, en je wordt er niet dik van. Ze helpen juist om het hongergevoel te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s, noten, eieren, melk, vlees van dieren die gras eten, enz.
  2. Wil je afvallen? Eet dan geen transvetten. Kies juist voor onverzadigde vetten.
  3. Je kunt dus gerust een handje nootjes per dag eten tijdens het afvallen. En noten helpen je om geen hongergevoel te hebben tijdens het afvallen en toch kilo’s kwijt te raken. Bovendien zijn noten erg lekker.
  4. Begin je dag goed en eet noten en zaden door je ontbijt. Bijvoorbeeld door de yoghurt of kwark, door een shake of door je bananenbrood. Daarmee behoud je langer een vol gevoel en heb je om 11 uur dus geen behoefte aan een tussendoortje.
  5. Strooi wat noten en zaden over je salade of eet een klein handje wanneer je honger hebt. Daarmee creëer je gemakkelijk een voedzame maaltijd.

Welke noten zijn goed voor bij het afvallen?

Lees hier welke noten gezond zijn om te eten tijdens het afvallen >>>

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]