Motivatie om af te vallen: hoe vind je het? | Makkelijk Afvallen

Hoe vind jij de motivatie om af te vallen?

By on 8 april 2017
Leestijd: 4 minuten

motivatie om af te vallen

Soms is het gewoon makkelijker gezegd dan gedaan..

En dan ook nog al die goedbedoelde adviezen om je heen: Je moet het gewoon doen. Begin vandaag nog. Zet er alles voor opzij. Het gaat maar om een paar kilo.
Maar hóe begin je dan? Hoe geef je jezelf een schop onder de kont? Hoe raak je die eerste kilo’s kwijt?

Ik heb het natuurlijk over afvallen.

Iets wat ontzettend moeilijk is. Tenminste, dat zeggen ze. Want wist jij dat afvallen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Eigenlijk is het een makkie.

Het heeft allemaal te maken met een goede mindset. En met deze tips krijg jij die goede mindset én motivatie om af te vallen.

1. Stop met uitstellen

Die goede mindset begint NU. Afvallen begint NU. Spookt het al weken door je hoofd dat je eigenlijk wel wat kilo’s kwijt wilt? Of baal je er nu al een tijdje van dat je broek niet meer zo goed past? Dan is het nu tijd om daar wat aan te doen.

Hoe je ook gaat beginnen – direct volledig koolhydraatarm eten, eerst alleen snoepgoed laten staan of allereerst minder brood eten – het is belangrijk dat je vandaag nog begint. Aan uitstellen heeft niemand wat!

2. Wat wil je bereiken?

Waar wil je zijn. Weet je dat eigenlijk wel? Wil je gewoon wat afvallen of wil je 3,5 kilo kwijt omdat dan over 3 maanden de rits van die trouwjurk dicht kan? Maak voor jezelf heel duidelijk wat je wilt en waarom je dat wilt. Zo weet je precies waar je naartoe streeft en waarom je überhaupt begint met afvallen.

Schrijf dat ook op. Schrijf het bij voorkeur heel groot op een blad dat je vervolgens duidelijk in het zicht kunt ophangen, zodat je er continu aan wordt herinnerd. Maar houd je het liever voor jezelf? Schrijf het dan op in je notitieboekje. Maar kijk er dan wel elke avond in, dat geeft jou de motivatie om af te vallen!

3. Laat iedereen meedoen

Wil jij motivatie om af te vallen, houd het dan niet voor jezelf. Deel het met je naaste familie, vrienden, collega’s, de kassière van de supermarkt.. Misschien schaam je je in het begin nog een beetje – je hebt immers wat overtollige kilo’s die anderen misschien niet hebben – maar probeer dat los te laten.

Je zult zien dat je enorm veel steun krijgt als mensen ook daadwerkelijk weten waar je mee bezig bent. En het is veel fijner om respectvolle blikken te krijgen dan verbaasde blikken, als je bedankt voor het ‘traditionele’ stukje taart op verjaardagen.

4. Maak er een spel van

Wat is er leuker dan kilo’s kwijtraken? Keer je niet tegen het afvallen, maar maak het onderdeel van je leven. Maak er gewoon een spel van! Er zijn genoeg sportapps op de markt om je eigen sportgoals bij te houden, of om precies te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Of maak er een wedstrijd met jezelf van om elke week weer heerlijke en gezonde recepten te vinden en uit te proberen. Kortom: omarm het afvallen.

5. Motivatie om af te vallen: vier je successen

En vier je successen! Het is ontzettend belangrijk dan je ergens naartoe kunt werken. Je hoeft het niet alleen te vieren als je je streefgewicht hebt behaald, maar kijk ook naar de weg die je hebt afgelegd. Als je omhoog klimt op de ladder is het ook goed om af en toe om je heen te kijken..

Dus: koop een mooi tijdschrift bij elke 2 kilo eraf. Ga een dagje naar de sauna bij de eerste 10 kilo. Geef voor mijn part een feestje. Als je het maar viert en ervan geniet.

Ma’s tip: wil jij motivatie om af te vallen en daadwerkelijk makkelijk afvallen? Volg dan Ma’s koolhydraatarm 50 dagen programma! Een programma met weekmenu’s vol heerlijke, koolhydraatarme recepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *