Ma's tip: Houd obsessieve eetgedachten in bedwang met eiwit » Makkelijk Afvallen

Ma’s tip: Houd obsessieve eetgedachten in bedwang met eiwit

By on 21 oktober 2019
Leestijd: 3 minuten
obsessieve eetgedachten

Ik kan alles weerstaan, behalve verleiding. Hoe kan je je wapenen tegen goedbedoelde, ongezonde traktaties, fastfood en snackies of het eten van verkeerde koolhydraten? Het wapen tegen mijn (en misschien ook wel jouw) obsessieve eetgedachten is: eiwit!

Wist jij dat eiwitten het afvallen stimuleren?

Proteïne, ofwel eiwit, houdt niet alleen mijn vraatzucht in bedwang. Ze stimuleren ook actief het afvallen.Vraag jij je af of het eten van eiwitten en afvallen wel goed samengaan? We geven je de 3 belangrijkste redenen waarom eiwitten jou helpen bij het verliezen van gewicht.

Even één stapje terug:

Wat zijn eiwitten en waar zitten ze in?

Eiwitten zijn voedingsstoffen die in plantaardige en dierlijke voeding zitten. Ze worden ook wel proteïne genoemd. Net als vetten en koolhydraten leveren proteïne energie aan het lichaam. Hierdoor kunnen de organen hun werk doen, kunnen spieren bewegen en worden cellen door eiwitten opgebouwd en gevoed. Eiwitten zitten in eieren, zuivelproducten, granen, noten, peulvruchten, vlees en vis.

3 redenen waarom eiwitten het afvallen stimuleren

1.      Eiwitten stimuleren de stofwisseling

Tijdens de stofwisseling worden voedingsstoffen omgezet in energie. Doordat je meer eiwitten eet, gaat de stofwisseling omhoog. Het omzetten van eiwitten kost het lichaam extra veel energie. En hoe meer energie het lichaam verbrandt, hoe beter het effect wanneer je wilt afvallen.

2.      Eiwitten bevorderen de verbranding van lichaamsvet

Misschien wist je het nog niet, maar eiwitten helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Hierdoor blijft de productie van het insulinehormoon laag en dat bevordert de vetverbranding. Is er juist veel productie van insuline nodig in het lichaam? Dan wordt het enzym geblokkeerd dat zorgt voor de vetverbranding. En dat is niet wenselijk.

3.      Eiwitten geven een verzadigd gevoel

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer 25% van je dagelijkse calorie-inname bestaat uit eiwitten, je 60% minder aan eten zal denken. Daarnaast heb je 50% minder drang om ‘s avonds een snack te nemen. Als dat geen wapen is tegen obsessieve eetgedachten…

Eiwitten zorgen er dus voor dat je langer een vol gevoel houdt na het eten, in tegenstelling tot vetten en koolhydraten. Zo helpen eiwitten je om minder snel opnieuw te gaan eten. En dat is goed wanneer je wilt afvallen.

Nu weet je hoe belangrijk eiwit is voor je lichaam. Een logische stap om meer te leren is het lezen van deze blog met tips over afvallen met eiwitten >>>

Wie opzoek is daar een dagelijkse proteïne boost, vindt tips in dit artikel over eiwitshakes. Hierin wordt uitgelegd welke soort shake het best bij jou past.

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]