Ma's tip: Slechte adem bij afvallen? Dit doe je eraan. » Makkelijk Afvallen

Ma’s tip: Slechte adem bij afvallen? Dit doe je eraan.

By on 4 november 2019
Leestijd: 3 minuten
tips bij slechte adem door afvallen

Tijdens het afvallen kun je last hebben van een slechte, vieze adem. Wanneer je uit je mond stinkt is dit vervelend, ook voor je omgeving. Misschien schaam je je zelfs door je slechte adem. Laat je niet ontmoedigen! Je bent niet de enige. EN er zijn makkelijke oplossingen om een slechte adem bij het afvallen te voorkomen.

Wat zijn de oorzaken van een vieze adem bij het afvallen?

De oorzaak van deze slechte adem kan per persoon verschillen, maar zijn over het algemeen:

Oorzaak 1. Een droge mond door dieeten

Dit is met name te herkennen wanneer je vast (niets eet) of weinig eet en drinkt. Bijvoorbeeld tijdens de Ramadan. Bij een droge mond kunnen sommige bacteriën harder groeien. Deze bacteriën veroorzaken de slechte adem doordat ze zwavelgassen uitstoten, en dit ruikt niet fris.

Daarom is het belangrijk dat je de speekselproductie blijft stimuleren.

Hoe kan je speekselproductie stimuleren?

  1. Gebruik mondwater dat actieve zuurstof bevat
  2. Eet kauwgom
  3. Drink minder koffie en alcohol
  4. Gebruik een kunstmatige speeksel-gel om je mond te hydrateren

Oorzaak 2. Uit je mond stinken door een eiwitrijk dieet

Een eiwitrijk dieet is een effectieve manier om af te vallen. Je eet en/of drinkt veel dingen die rijk zijn aan eiwitten, en vermijdt juist koolhydraten.

Maar door veel eiwitten te eten, stimuleer je de groei van eiwitetende anaerobe bacteriën in je mond. Ook deze bacteriën stoten zwavelgassen uit, en dit ruikt naar rotte eieren en geeft je een vieze smaak in de mond.

De oplossing:

  • Gebruik mondwater met actieve zuurstof
  • Schraap je tong met een tongschraper
  • Flos je tanden na het poetsen voor een grondige reiniging

Oorzaak 3. Slecht adem door een koolhydraatarm dieet

Bij het verbranden van vetten komen er ketonen vrij. Deze komen in je bloed en zal je grotendeels uitademen. Helaas stinken deze ketonen.

Met name bij een streng koolhydraatarm dieet of keto dieet, komen veel ketonen vrij. Doordat je geen of weinig koolhydraten eet tijdens het afvallen, gaat je lichaam over op het verbranden van vet waardoor je adem dus gaat stinken.

De oplossing voor een slechte adem bij afvallen is simpel: drink veel water. Daardoor wordt de geur van ketonen verdund waardoor het minder stinkt.

Bij een gebalanceerd koolhydraatarm dieet zul je hier minder snel last van hebben. Heb je meer hulp nodig bij je koolhydraatarm dieet? Of wil je graag lekkere recepten zodat je geen honger hebt? Lees onze gratis tips en adviezen bij een koolhydraatarm dieet >>>

Zo blijft afvallen leuk én lekker.

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]