Ma's tip: Wees stoer en verbrand kilo's met hete chili ? Makkelijk Afvallen ?

Ma’s tip: Wees stoer en verbrand kilo’s met hete chili

By on 18 november 2019
Leestijd: 2 minuten
verbrand kilos met hete peper

Tip nummer één voor iedereen die graag slank wilt blijven: Eet hete chilipepers! Het blijkt dat hete pepers de vetverbranding in balans brengen.

Dit heeft alles te maken met het bekende jojo-effect. Tijdens het afvallen verbranden je lichaamscellen meer vet dan normaal. Dit veroorzaakt stress in deze cellen. Na het diëten hebben de cellen daardoor de neiging om de stress te voorkomen door vet langer vast te houden. Het is dus een reactie van je cellen op het verbranden van vet. Je stofwisseling wordt tijdens en na het afvallen dus trager, en daardoor kom je juist weer aan.

Oplossing voor het jojo-effect: eet hete chilipepers!

De hete chilipepers kunnen helpen om dit jojo-effect te voorkomen. In de rode peper zit namelijk de stof capsaïcine. Deze stof zorgt ervoor dat de pepers heet en pittig smaken in je mond. Daardoor krijg je het warm en verbrandt je lichaam meer energie. De pepers jagen de vetverbranding dus aan wanneer deze door de stress in je cellen op een laag pitje staat.

Wanneer je tijdens het afvallen merkt dat je minder gewicht verliest, of wanneer na het diëten het jojo-effect dreigt: Eet hete chilipepers en breng de stofwisseling in je cellen weer op gang!

Pepers helpen dus ook om je slanke lijn te behouden.

Onthouden: pepers brengen de stofwisseling in je lichaam beter in balans tijdens en na het afvallen. Hoe? Met dit heerlijke recept voor chili con carne, bijvoorbeeld! >>>

Ik hou niet van pittig eten!

Je schrikt misschien van deze goede tip, omdat je helemaal niet van pittig eten houdt. Maak je geen zorgen: slechts één grammetje rode peper is al genoeg om je energieverbruik in de cellen te verhogen. Je kunt het dus zelfs in een shake mengen. Laat je inspireren door deze pittige ananas smoothie.

De stof capsaïcine zit in alle pepers, maar niet in dezelfde hoeveelheid. In de hete pepers zitten de meeste capsaïcinen en in paprika’s de minste.

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]