Ma's tip: Gebruik een simpele truc om je ogen te misleiden » Makkelijk Afvallen

Ma’s tip: Gebruik een simpele truc om je ogen te misleiden

By on 28 oktober 2019
Leestijd: 3 minuten
afvallen door gezichtsbedrog

Wil jij snel en effectief afvallen? Probeer dan deze tip: manipuleer je eigen ogen en eet van een kleiner bord.

Hiermee misleid je eigenlijk je ogen en eigenlijk ook je maag. Het is een hele makkelijke manier om kilo’s te verliezen. Neem een klein bordje en schept deze helemaal vol. In de werkelijkheid schep je dus minder op dan eerst. Wanneer je je bord leeg hebt gegeten zijn je ogen en maag dik tevreden!
Zo eet je eigenlijk minder, maar toch zit je lekker vol. Je misleidt jezelf doordat je vol bord helemaal leeg hebt kunnen eten.

Lees deze en 19 andere makkelijke afvaltips in deze blog over makkelijk afvallen >>>

Eet minder calorieën op een kleiner bord

Sinds 1900 is de grootte van ons bord steeds groter geworden, van gemiddeld 23 centimeter tot bijna 28 centimeter. Doordat we van een groter bord eten, scheppen we ook meer op. Sinds 1900 eten we elke dag daarom zo’n 50 calorieën meer, en daardoor worden we steeds dikker.

Onhouden: Je kan gemakkelijk afvallen door van een kleiner bord te eten.

Eet lunch en avondeten daarom van een boterhambordje, met klein bestek. Daardoor schep je je bord vol en eet je een vol bord leeg. Dit geeft je hersenen de illusie dat je genoeg hebt gegeten.

Afvallen door te eten van een klein bord – Klopt dit?

Dit lijkt te kloppen. Waarom? De Delboeuf-illusie bewijst dit. Het is een optische illusie. Het gaat niet om de daadwerkelijke grootte van het bord, maar op de verhouding van de hoeveelheid eten tot het bord.

Het lijkt alsof je meer eet van een kleiner bord, en daarom schep je minder op en heb je het gevoel dat je vol zit nadat je het kleinere bord hebt leeggegeten. Het blijkt dat mensen zo’n 8,2% minder opscheppen op een klein bord.

Delboeuf liet dit zien met twee identieke cirkels. Deze cirkels lijken niet identiek wanneer je één cirkel in een grote cirkel plaatst en de andere cirkel in een kleine cirkel plaatst. Dit komt door het contrast.

Tip 2: Zorg altijd voor een groot contrast in kleur op je bord

Deze tip heeft ook met de theorie van Delboeuf te maken. Het blijkt namelijk ook dat je meer eet wanneer er weinig contrast is tussen de kleur van je bord en de kleur van het voedsel. Je eet bijvoorbeeld sneller meer rode tomatensaus van een rood bord.

Onthouden: Zorg voor een groot contrast tussen de kleur van je eten en de kleur van je bord.

Wil je meer makkelijke afvaltips? Lees hier meer makkelijke afvaltips >>>

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]