Ma's Tip: TV kijken is een dikmaker » Makkelijk Afvallen

Ma’s Tip: TV kijken is een dikmaker

By on 9 september 2019
Leestijd: 2 minuten
TV kijken is een dikmaker

Wist jij dat tv kijken een dikmaker is? De TV uitschakelen tijdens het eten is dé tip om gemakkelijk slanker te worden. Het is niet dat de pondjes verdwijnen door het uitschakelen van de tv. Recente onderzoeken suggereren juist dat de kans op overgewicht vermindert bij maaltijden zonder tv. Praten we dan over meer bewegen? Of over iets anders? We leggen het je hieronder uit.

Waarom is tv kijken een dikmaker?

Bewust bezig zijn met wat je eet is erg belangrijk. Alleen dan kun je voelen wanneer je voldoende gegeten hebt. Dit houdt verband met mindful eten. Kijk je tv tijdens het eten? Dan ben je niet bewust bezig met je eten, maar juist meer bezig met wat je kijkt op tv. En dus zal je de signalen van je lichaam minder snel herkennen. Bijvoorbeeld het signaal dat je vol zit. Het resultaat is dat je meer eet dan nodig is.

Daarnaast zendt de TV, net als de telefoon en de laptop, blauw licht uit. Door dit blauwe licht daalt de aanmaak van melatonine. Het resultaat is dat je minder goed slaapt. En weinig slaap leidt tot een slecht humeur, werkt vreetzucht in de hand en kan leiden tot het ontwikkelen van buikvet.

Onthouden. De TV uitzetten tijdens de maaltijd maakt je bewuster. Je kauwt bewuster, proeft bewuster en voelt ook veel sneller wanneer je voldoende gegeten hebt. Je eet bewuster, en dat is heel gezond.

Waarom helpt bewust eten met afvallen?

Onder bewust eten valt niet alleen het goed kauwen van je voedsel. Het gaat ook over het bewust bereiden van eten. Het eten van huisgemaakte maaltijden is belangrijk wanneer je wilt afvallen. Gezond eten is, naast voldoende bewegen, de sleutel tot een gezond gewicht.

Onthouden. Je hebt het minste risico op het krijgen van overgewicht, als je huisgemaakte maaltijden eet zonder dat de tv aanstaat! Lees hier meer tips over een gezond, koolhydraatarme levensstijl.

Wil jij bewuster met eten omgaan? Lees dan onze tips over mindful eten >>>

Tips voor een Slank, Gezond en Gelukkig leven

Makkelijk Afvallen staat voor samen naar een slank, gezond en gelukkig leven. Ons doel voor 2030 is 1 miljoen mensen te helpen bij het behalen en behouden van een gezond figuur.

Dit doen wij met ons eigen 50 dagen programma, boordevol tips en trucs over afvallen en koolhydraatarm eten. Met onze programma’s, coaching en community willen wij de kwaliteit van jouw leven blijvend verbeteren!

De belofte van Makkelijk Afvallen:

Je blijft genieten van lekker eten terwijl je afvalt
Je doet met zekerheid je de juiste boodschappen
Je staat samen sterk met de Samen Slank Community
Afvallen zonder je suf te sporten
Garantie: niet afvallen is geld terug

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *