Kettlebell oefeningen voor beginners » Makkelijk Afvallen

Kettlebell oefeningen voor beginners

By on 23 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

kettlebell oefeningen

De kettlebell is een geweldig ding en ontzettend functioneel! Lees in dit artikel welke kettlebell oefeningen je allemaal kunt doen.

Voor wie hem nog niet kent: de kettlebell is een geweldig ding om te gebruiken tijdens je krachttraining. Het is een groot gewicht waarmee je veel verschillende spiergroepen tegelijk kunt trainen. En dat gewoon in de woonkamer! Hoe handig is dat?

Elke sportschool heeft er wel een. De kettlebell is dan ook ontzettend veelzijdig. Je kunt er kettlebell oefeningen mee doen voor zowel beginners als gevorderden. Begin je dus net met krachttraining? Geen probleem, ook dan kun je de kettlebell gebruiken.

Kettlebell oefeningen voor beginners

 1. Arm swing

Ga met je benen iets uit elkaar staan en zorg dat je stevig op de grond staat. Houd de kettlebell met twee handen vast. Houd de armen gestrekt (ietsjes gebogen) en breng de kettlebell tot op ooghoogte. Breng de armen vervolgens naar beneden, nog steeds gestrekt, en swing de kettlebell tussen de benen. Bij het naar beneden gaan buig je de knieën.

Daarna strek je de benen weer en breng je de kettlebell weer tot ooghoogte. Dit herhaal je een aantal keer. Je kunt bijvoorbeeld 2 setjes van 10 keer doen.

 1. Deadlift

Zet een kettlebell op de grond. Buig je knieën zodat je op je hurken zit. Zet de benen iets uit elkaar en draai de voeten licht naar buiten. Houd je rug mooi recht. Pak de kettlebell met twee handen vast en strek je benen. Zorg ervoor dat je rug nog steeds recht blijft.

Ga nu weer naar beneden tot je op je hurken zit en de kettlebell de grond bijna raakt. Herhaal dit een aantal keer.

 1. Split squat

Houd de kettlebell met één hand vast en druk hem tegen je borst. Zet nu je linkerbeen naar achter en buig je rechterbeen. Je maakt een split squat. Kom weer terug in de middenpositie en zet je rechterbeen naar achter. Buig vervolgens je linkerbeen en kom weer terug.

Herhaal dit een aantal keer. Wissel ook af en toe de hand waarmee je de kettlebell vasthoudt. Doe de oefening bijvoorbeeld 5x met de kettlebell in de linkerhand en 5x met de kettlebell in de rechterjand.

 1. Windmill

Ga rechtop staan en houd de kettlebell in je rechterhand. Strek je arm omhoog. Kijk naar de kettlebell en reik met je linkerhand naar je linkervoet. Hiermee buig je je heup en train je je buikspieren.

Herhaal deze oefeningen met de kettlebell in de linkerhand waarna je met je rechterhand naar je rechtervoet reikt.

 1. Thruster

Ga rechtop staan en houd de kettlebell in je rechterhand tegen je borst. Zak door je knieën en kom omhoog. Bij het omhoog komen strek je je rechterarm uit en reik je naar boven. Houd je rug mooi recht. Breng je arm weer naar je borst en buig weer door je knieën.

Herhaal deze oefening een aantal keer en houd ook de kettlebell in je linkerarm vast.

 1. Sit-ups

Deze oefening kennen we allemaal wel. Het is een simpele sit-up – maar dan met een kettlebell in je hand! Ga op de grond liggen en neem de kettlebell in je rechterhand. Maak een sit-up waarbij je je rechterhand zoveel mogelijk gestrekt houdt.

Doe deze oefening ook met de kettlebell in je linkerhand.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

2 Comments

 1. Klaas

  18 juni 2017at12:59

  Met welk gewicht moet je beginner als beginner met de kettle bell als man zijnde van 60 jaar

 2. Jantje Lammerts

  23 mei 2017at09:46

  Hallo Niels
  Nee deze oefeningen doe ik niet want ik mag geen gewichtheffen/oefeningen doen, vanwege mijn pace-maker. Alles mag behalve gewichtheffen en dat heb ik al ondervonden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]