Ma's Tip: Wist jij dat zwarte koffie helpt bij het afvallen? » Makkelijk Afvallen

Ma’s Tip: Wist jij dat zwarte koffie helpt bij het afvallen?

By on 2 september 2019
Leestijd: 2 minuten
verbrand vet met koffie

Afvallen met koffie? Koffie en afvallen gaan heel goed samen. Wil jij op een simpele manier gewicht verliezen? Dan hebben wij een hele makkelijke tip voor je. Drink zwarte koffie!

Hoe kun je afvallen met koffie?

Het is de cafeïne in koffie die stimulerend werkt. Het maakt je lichaam actiever en je geest alerter. Je stofwisseling wordt getriggerd. Je metabolisme wordt verhoogd en dus verlies je meer vet. Koffie heeft daarnaast nog een andere belangrijke eigenschap. Cafeïne remt de eetlust. Het is een aanrader om na de lunch of het avondeten een kop zwarte koffie te drinken. Zo verminder je het verlangen naar zoetigheid. Ook een bakje koffie op de nuchtere maag is helemaal zo slecht nog niet.

Een onderzoek van de Universiteit in Wageningen heeft aangetoond dat de verbranding in je lichaam toeneemt na het drinken van een kop koffie. Gedurende 3 uur verbrandt je lichaam maar liefst 7% meer calorieën dan normaal.

Te veel koffie drinken, doe dat maar niet

Koffie is verkrijgbaar in diverse varianten. Maar als je wilt afvallen, drink dan echt alleen zwarte koffie. Geen cappuccino met melk of slagroom, want dan gaat het afvallen niet lukken.

Ook te veel koffie drinken is geen aanrader. Veel cafeïne werkt juist averechts. Het laat je bloeddruk stijgen en het bevordert de aanmaak van cortisol in je lichaam. Cortisol is het stresshormoon dat de opslag van vet juist stimuleert rondom je buik. Daarnaast werkt koffie verslavend en kan het leiden tot hoofdpijn.

Helpt koffie bij afvallen?

Drink maximaal 3 kopjes zwarte koffie per dag. Koffie maakt niet dik, maar helpt juist bij het afvallen. Afvallen met koffie hoeft dus niet moeilijk te zijn, je kunt er vandaag nog mee beginnen. Het zijn de kleine praktische tips die jou helpen. Over praktische tips gesproken, hier lees je nog 23 tips voor een gezondere koolhydraatarme levensstijl.

Maak het je gemakkelijk en lekker: drink na de maaltijd een heerlijke kop zwarte koffie. Hou jij van koffie? Lees verder over koffie en afvallen in deze blog >>>

Tips voor een Slank, Gezond en Gelukkig leven

Makkelijk Afvallen staat voor samen naar een slank, gezond en gelukkig leven. Ons doel voor 2030 is 1 miljoen mensen te helpen bij het behalen en behouden van een gezond figuur.

Dit doen wij met ons eigen 50 dagen programma, boordevol tips en trucs over afvallen en koolhydraatarm eten. Met onze programma’s, coaching en community willen wij de kwaliteit van jouw leven blijvend verbeteren!

De belofte van Makkelijk Afvallen:

Je blijft genieten van lekker eten terwijl je afvalt
Je doet met zekerheid je de juiste boodschappen
Je staat samen sterk met de Samen Slank Community
Afvallen zonder je suf te sporten
Garantie: niet afvallen is geld terug

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *