1

Tuinbonensoep, recept voor een groen voorgerecht

Met deze fris-groene vegetarische tuinbonensoep zet je in een wip een heerlijk voorgerecht op tafel. Samen met een sneetje Kha brood ook heel geschikt als lunch.
  • Lunch
  • 2 koppen
  • 6g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 gram tuinbonen dubbel gedopt (of uit blik)
  • 40 gram Ui geschild en gehakt
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 ml groentebouillon
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Limoensap
  • Zout en peper grof gemalen

Instructies

  • Verwarm de olie in een hapjes- of soeppan en fruit de ui tot glazig.
  • Roer de bouillon door de ui (of voeg water en bouillonblokje toe) en verwarm tot simmer
  • Voeg de tuinbonen toe en verwarm deze tot ze zacht zijn
  • Meng de Parmezaanse kaas door de soep en pureer tot een egale soep
  • Breng op smaak met citroen sap, peper en zout

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Tuinbonensoep, een groen voorgerecht
Amount Per Serving
Calorieën 187 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 1321mg57%
Potassium 238mg7%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 2g2%
Eiwit 15g30%
Vitamine A 500IU23%
Vitamine C 2.8mg4%
Calcium 375mg38%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Dubbelgedopte bonen, dat klinkt toch fantastisch? Als jij deze zomer de kans krijgt een tas verse tuinbonen te bemachtigen, aarzel dan niet. Als je de peulen pelt en de bonen blancheert, knijp je de fris-groene zaden zo uit z’n jasje. En met deze zoete boontjes, maak je een frisse vegetarische tuinbonensoep.

Heb jij, net als ik, vaak geen tijd om verse peulen klaar te maken (het is inderdaad een tijdrovend karweitje), dan maak je het jezelf gewoon gemakkelijk. Ingevroren bonen werken net zo goed. Bouillon erbij en klaar ben je!

Welke bouillon gebruik je voor je soep recept?

Is het je opgevallen dat in veel recepten bouillon wordt gebruikt? Vroeger maakte mensen deze basis zelf. Door het trekken van vlees, kip, botten, groenten, ui en kruiden, wordt een rijke smaak gegeven aan water. Het resultaat is een heerlijk geurige heldere basis voor soep, saus of ragout.

Helaas hebben we tegenwoordig niet meer de tijd om voor elke soep zelf bouillon te trekken.

Boullionblokjes

Maar ‘gelukkig’ zijn er blokjes en cupjes. Rund, kip en vegetarisch. Super makkelijk in gebruik en elke terrine die je kookt loopt direct over van smaak. Maar er zit ook een bijsmaak aan. is basis van elke soep.

De kant-en-klare consommé (duur woord voor bouillon) zit namelijk barstens vol met zout. En dat is niet gezond. De consumentenbond zocht het voor ons uit:

  • Albert Heijn Krachtige bouillon kip: 58% zout
  • Maggi bouillonblokjes: 57% zout
  • Damhert, Low salt groentebouillon: 7% zout
  • Your Organic Nature, Heldere groentebouillon zoutarm: 15% zout

Vegetarisch gerecht

Kies voor groente bouillon! Door in de supermarkt de juiste keus te maken, houd je je gerecht eenvoudig vegetarisch. Je eet er niet minder lekker door!

Het is vooral beter voor je gezondheid. Zoals je ziet zit er minder zout in de vegetarische variant. Ook scheelt het weer in onnodig dierenleed. Elk beetje vlees wat we kunnen schrappen uit ons menu draagt bij aan een betere omgeving.

Super gezond

Met deze vegetarische tuinbonensoep zet je een gezond voorgerecht op tafel. Wist je dat tuinbonen de minste koolhydraten bevat van alle peulvruchten? Deze en andere voordelen van tuinbonen lees je hier.

Eet smakelijk dus!

tuinbonensoep is een schitterend groen voorgerecht
5 van 1 stem
Print

Tuinbonensoep, een groen voorgerecht

Met deze fris-groene vegetarische tuinbonensoep zet je in een wip een heerlijk voorgerecht op tafel. Samen met een sneetje Kha brood ook heel geschikt als lunch.

Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Hollands
Keyword snelgerecht, tuinbonen
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 koppen
Caloriën 187 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram tuinbonen dubbel gedopt (of uit blik)
  • 40 gram Ui geschild en gehakt
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 ml groentebouillon
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Limoensap
  • Zout en peper grof gemalen

Instructies

  1. Verwarm de olie in een hapjes- of soeppan en fruit de ui tot glazig.

  2. Roer de bouillon door de ui (of voeg water en bouillonblokje toe) en verwarm tot simmer

  3. Voeg de tuinbonen toe en verwarm deze tot ze zacht zijn

  4. Meng de Parmezaanse kaas door de soep en pureer tot een egale soep

  5. Breng op smaak met citroen sap, peper en zout

Nutrition Facts
Tuinbonensoep, een groen voorgerecht
Amount Per Serving
Calorieën 187 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 1321mg57%
Potassium 238mg7%
Koolhydraten 6g2%
Vezels 3g13%
Suiker 2g2%
Eiwit 15g30%
Vitamine A 500IU23%
Vitamine C 2.8mg4%
Calcium 375mg38%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1