Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Vegetarische curry maken is eenvoudig met dit recept
- Diner
-
2 personen
- 17g koolhydraten

Ingrediënten
- 1 stuks ui
- 1 theelepel knoflookpasta of 1 teentje, fijngehakt
- 1 theelepel gemberpasta of 2 cm, fijngehakt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 theelepel garam masala poeder
- 4 stuks eieren hard gekookt of gebakken
- 100 gram jonge bladspinazie fijn gehakt
- 50 gram wortel in blokjes gesneden
- 100 gram bloemkool in blokjes gesneden
- 50 gram aubergine in blokjes gesneden
- 1 stuks tomaat in blokjes gesneden
- 1 scheut olijfolie
- 250 ml water
Instructies
- Fruit de ui in een wokpan met warme olijfolie tot deze glazig en zacht is.
- Voeg de knoflook, gember, chili, garam masala en kurkuma toe en al roerend meebakken. Als de geuren vrijkomen of de knoflook verkleurd is het voldoende.
- Kook of bak de eieren en zet apart.
- Voeg alle groente, behalve de spinazie, toe en wok op een hoog vuur 5 minuten mee.
- Voeg de spinazie en water toe en breng tot een simmer. Laat op een middelhoog vuur de curry simmeren tot er naar smaak een aangename consistentie ontstaat en de groente voldoende gaar is.
- Serveren in een diep bord, ei bovenop en garneren met verse koriander.
Nee. Echt niet. Zelf curry maken is echt niet moeilijk. En daar heb je echt geen pakje voor nodig. Wat wel helpt is een goede garam masala kruidenmix. Met de volgende ingrediënten in huis sta jij altijd klaar voor een vegetarische curry.
Welke kruiden een curry
Zelf gebruik ik graag de Garam Masala mix van Jonnie Boer, die kan je ook eenvoudig online bestellen. Deze kruidenmix voor curry bevat geen smaakversterkers of zout, dus je kan hier naar hartenlust mee kokkerellen.
In dit recept heb ik knoflook- en gemberpasta gebruikt. Nu hoor ik je denken, gebruik jij niet liever verse ingrediënten? Klopt! Maar hier komt een tip; koop één keer alle droge kruiden + de eerder genoemde pasta’s. Nu heb jij op ieder moment, in een wip, een rijke basis voor een heerlijke vegetarische curry.
Variëren met groente in dit vegetarische recept
Voor deze groente curry maakt het eigenlijk niet uit welke groente je kiest. De basis van dit recept is spinazie. We kozenvoor deze groente omdat hij bartsensvol goede voedingsstoffen zit. Wil je weten welke? Hier lees je meer over de voedingswaarde van spinazie.
Ma’s tip: Voeg de spinazie later toe dan de andere groente, anders wordt hij slap.
Met de andere groente kan je eindeloos variëren. In dit recept gebruiken we bloemkool, wortel en aubergine. Je zou ook doperwten kunnen gebruiken -die hoef je niet te snijden.
Nu weet je hoe je voortaan zelf eenvoudig een vegetarische curry kan maken. Welke groente kies jij?

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Gisteren gemaakt! Was heerlijk! Nog een restje over, daar maak ik vandaag vegetarische burgers van
Deze was extreem pittig bij mij, ook kreeg ik vrij waterige saus, de afbeelding laat lijken alsof het erg dik en bindend wordt. verder wel een lekkere combinatie met de groentes.