Vegetarische curry maken is eenvoudig met dit recept

De lekkerste curry maak je eenvoudig zelf. Met een paar basis ingrediënten draai je in een handomdraai een heerlijk vegetarisch recept in elkaar.
  • Diner
  • 2 personen
  • 17g koolhydraten
Vegetarische curry met spinazie en ei 17g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 stuks ui
  • 1 theelepel knoflookpasta of 1 teentje, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpasta of 2 cm, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel garam masala poeder
  • 4 stuks eieren hard gekookt of gebakken
  • 100 gram jonge bladspinazie fijn gehakt
  • 50 gram wortel in blokjes gesneden
  • 100 gram bloemkool in blokjes gesneden
  • 50 gram aubergine in blokjes gesneden
  • 1 stuks tomaat in blokjes gesneden
  • 1 scheut olijfolie
  • 250 ml water

Instructies

  • Fruit de ui in een wokpan met warme olijfolie tot deze glazig en zacht is.
  • Voeg de knoflook, gember, chili, garam masala en kurkuma toe en al roerend meebakken. Als de geuren vrijkomen of de knoflook verkleurd is het voldoende.
  • Kook of bak de eieren en zet apart.
  • Voeg alle groente, behalve de spinazie, toe en wok op een hoog vuur 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie en water toe en breng tot een simmer. Laat op een middelhoog vuur de curry simmeren tot er naar smaak een aangename consistentie ontstaat en de groente voldoende gaar is.
  • Serveren in een diep bord, ei bovenop en garneren met verse koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Groente Curry met spinazie en ei - een vegetarisch recept
Hoeveelheid per portie
Calories 286 Calories from Fat 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18g26%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 242mg11%
Potassium 915mg26%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 6g25%
Suiker 7g8%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 10000IU455%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 50mg67%
Calcium 155mg16%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Nee. Echt niet. Zelf curry maken is echt niet moeilijk. En daar heb je echt geen pakje voor nodig. Wat wel helpt is een goede garam masala kruidenmix. Met de volgende ingrediënten in huis sta jij altijd klaar voor een vegetarische curry.

Welke kruiden een curry

Zelf gebruik ik graag de Garam Masala mix van Jonnie Boer, die kan je ook eenvoudig online bestellen. Deze kruidenmix voor curry bevat geen smaakversterkers of zout, dus je kan hier naar hartenlust mee kokkerellen.

In dit recept heb ik knoflook- en gemberpasta gebruikt. Nu hoor ik je denken, gebruik jij niet liever verse ingrediënten? Klopt! Maar hier komt een tip; koop één keer alle droge kruiden + de eerder genoemde pasta’s. Nu heb jij op ieder moment, in een wip, een rijke basis voor een heerlijke vegetarische curry.

Variëren met groente in dit vegetarische recept

Voor deze groente curry maakt het eigenlijk niet uit welke groente je kiest. De basis van dit recept is spinazie. We kozenvoor deze groente omdat hij bartsensvol goede voedingsstoffen zit. Wil je weten welke? Hier lees je meer over de voedingswaarde van spinazie.

Ma’s tip: Voeg de spinazie later toe dan de andere groente, anders wordt hij slap.

Met de andere groente kan je eindeloos variëren. In dit recept gebruiken we bloemkool, wortel en aubergine. Je zou ook doperwten kunnen gebruiken -die hoef je niet te snijden.

Nu weet je hoe je voortaan zelf eenvoudig een vegetarische curry kan maken. Welke groente kies jij?

 

 

Vegetarische curry met spinazie en ei
4.32 van 25 stemmen
Print

Groente Curry met spinazie en ei - een vegetarisch recept

De lekkerste curry maak je eenvoudig zelf. Met een paar basis ingrediënten draai je in een handomdraai een heerlijk vegetarisch recept in elkaar.

Gang Diner
Keuken Aziatisch
Keyword curry, ei
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Caloriën 286 kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks ui
  • 1 theelepel knoflookpasta of 1 teentje, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpasta of 2 cm, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel garam masala poeder
  • 4 stuks eieren hard gekookt of gebakken
  • 100 gram jonge bladspinazie fijn gehakt
  • 50 gram wortel in blokjes gesneden
  • 100 gram bloemkool in blokjes gesneden
  • 50 gram aubergine in blokjes gesneden
  • 1 stuks tomaat in blokjes gesneden
  • 1 scheut olijfolie
  • 250 ml water

Instructies

  1. Fruit de ui in een wokpan met warme olijfolie tot deze glazig en zacht is.

  2. Voeg de knoflook, gember, chili, garam masala en kurkuma toe en al roerend meebakken. Als de geuren vrijkomen of de knoflook verkleurd is het voldoende.

  3. Kook of bak de eieren en zet apart.

  4. Voeg alle groente, behalve de spinazie, toe en wok op een hoog vuur 5 minuten mee.

  5. Voeg de spinazie en water toe en breng tot een simmer. Laat op een middelhoog vuur de curry simmeren tot er naar smaak een aangename consistentie ontstaat en de groente voldoende gaar is.

  6. Serveren in een diep bord, ei bovenop en garneren met verse koriander.

Voedingswaarden
Groente Curry met spinazie en ei - een vegetarisch recept
Hoeveelheid per portie
Calories 286 Calories from Fat 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18g26%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 242mg11%
Potassium 915mg26%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 6g25%
Suiker 7g8%
Eiwit 17g34%
Vitamine A 10000IU455%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 50mg67%
Calcium 155mg16%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Jannie

    Gisteren gemaakt! Was heerlijk! Nog een restje over, daar maak ik vandaag vegetarische burgers van

  • Rowey

    Deze was extreem pittig bij mij, ook kreeg ik vrij waterige saus, de afbeelding laat lijken alsof het erg dik en bindend wordt. verder wel een lekkere combinatie met de groentes.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info