Varkenshaasje met knolselderpuree

Een heerlijk, verfijnd gerecht met malse plakjes varkenshaas, romige knolselderpuree en sappige kastanjechampignons.
  • Diner
  • 1
  • 14g koolhydraten
Varkenshaasje met knolselderpuree 14g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Dit gerecht straalt luxe uit, maar is verrassend eenvoudig te maken. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden. Ontdek hoe je dit smaakvolle gerecht op tafel zet en geniet van elke hap!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 20 g Roomboter ongezouten
  • 170 g Varkenshaasje
  • 110 g Knolselder
  • 140 g Kastanjechampignons
  • 1/4 runderbouillonblokje
  • 0.5 eetlepel mosterd
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 takje tijm
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwartjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit 1/3de van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe. Bak de champignons tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe 3 eetlepels water in de pan waarin je de champignon gebakken hebt. Verkruimel er de runderbouillon bij. Voeg de mosterd en de tijm toe. Roer goed los en laat opwarmen. Kruid met peper en saus. Laat de saus indikken op het vuur.
  • Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de knolselderpuree op de borden.
  • Leg er de plakjes varkenshaas bij. Schep er de gebakken kastanjechampignons bij, schenk er de saus over en serveer.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Varkenshaasje met knolselderpuree
Hoeveelheid per portie
Calories 451 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 12g60%
Sodium 762mg33%
Potassium 35mg1%
Koolhydraten 14g5%
Vezels 1g4%
Suiker 0.5g1%
Eiwit 45g90%
Vitamine A 554IU25%
Vitamine B12 0.04mg1%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 17mg2%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Varkenshaasje met knolselderpuree
0 van 0 stemmen
Print

Varkenshaasje met knolselderpuree

Een heerlijk, verfijnd gerecht met malse plakjes varkenshaas, romige knolselderpuree en sappige kastanjechampignons.

Gang Diner
Keyword bevat vlees, feestelijk, varkensvlees
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 44 minuten
Porties 1
Caloriën 451 kcal

Ingrediënten

  • 20 g Roomboter ongezouten
  • 170 g Varkenshaasje
  • 110 g Knolselder
  • 140 g Kastanjechampignons
  • 1/4 runderbouillonblokje
  • 0.5 eetlepel mosterd
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 takje tijm
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwartjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Verhit de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. Verhit 1/3de van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe. Bak de champignons tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  6. Doe 3 eetlepels water in de pan waarin je de champignon gebakken hebt. Verkruimel er de runderbouillon bij. Voeg de mosterd en de tijm toe. Roer goed los en laat opwarmen. Kruid met peper en saus. Laat de saus indikken op het vuur.

  7. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Snij het varkenshaasje in plakjes. Schep de knolselderpuree op de borden.

  9. Leg er de plakjes varkenshaas bij. Schep er de gebakken kastanjechampignons bij, schenk er de saus over en serveer.

Notities

Dit gerecht straalt luxe uit, maar is verrassend eenvoudig te maken. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden. Ontdek hoe je dit smaakvolle gerecht op tafel zet en geniet van elke hap!

Voedingswaarden
Varkenshaasje met knolselderpuree
Hoeveelheid per portie
Calories 451 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 12g60%
Sodium 762mg33%
Potassium 35mg1%
Koolhydraten 14g5%
Vezels 1g4%
Suiker 0.5g1%
Eiwit 45g90%
Vitamine A 554IU25%
Vitamine B12 0.04mg1%
Vitamine C 2mg3%
Calcium 17mg2%
IJzer 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Claudia Smet
Jouw plan voor een slank 2025

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN