2

De lekkerste tonijnsalade: gezond met bonen!

Een vullende maaltijdsalade met gezonde bonen in plaats van snelle koolhydraten zoals pasta of aardappelen. Heerlijk, vullend en gezond!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 18g koolhydraten

Ingrediënten

  • 100 gram tonijn op water
  • 75 gram sperziebonen
  • 35 gram kidneybonen
  • 20 gram mais
  • 1 tl mexicaanse kruiden gedroogd

Instructies

  • Zet een pan water op om de sperziebonen in te koken.
  • Verwijder de kop en staart van de sperziebonen en snijd ze doormidden.
  • Als het water kookt voeg je hier de sperziebonen aan toe, kook in ongeveer 12 minuten beetgaar.
  • Laat de tonijn, kidneybonen en maïs uitlekken.
  • Als de sperziebonen zijn gekookt giet je deze af en laat je ze afkoelen onder de koude kraan.
  • Mix in een kom de sperziebonen met de kidneybonen, tonijn en mais.
  • Serveer je maaltijdsalade op een bord en strooi er als garnering wat Mexicaanse kruiden overheen.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Mexicaanse tonijnsalade met twee soorten bonen
Amount Per Serving
Calorieën 175 Calorieën uit vet 18
% Daily Value*
Vet 2g3%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 290mg13%
Potassium 478mg14%
Koolhydraten 18g7%
Vezels 6g25%
Suiker 3g3%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 575IU26%
Vitamine C 9mg12%
Calcium 77mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Een maaltijdsalade binnen een koolhydraatarm dieet

Een maaltijdsalade klinkt als een gezond diner. Dat past toch altijd binnen jouw koolhydraatarm dieet?

Veel maaltijdsalades bevatten een hoog aantal koolhydraten. Dat komt omdat ze worden gemaakt met pasta of aardappelen. Dit zijn snelle koolhydraten die niet goed voor je zijn en je niet gaan helpen bij afvallen. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw maaltijdsalade vullend wordt? Je hebt geen zin in een rommelende maag voor je naar bed gaat.

Deze tonijnsalade bevat geen snelle koolhydraten in de vorm van pasta of aardappelen, maar twee soorten bonen! De sperziebonen zijn een groente die vol vitaminen zit. Kidneybonen bevatten langzame koolhydraten. Deze zijn gezond en zorgen voor een gevuld gevoel.

Tonijnsalade of Mexicaanse bonensalade?

Dat is een goede vraag. We noemen deze salade wel tonijnsalade, maar er zitten wel twee soorten bonen in!

  1. De sperzieboon mag dan wel een bekende groente in Nederland zijn, hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.
  2. Ondanks hun populariteit in Pakistan en India, komen ook kidneybonen uit Midden-Amerika. Wist jij dat de kidneyboon in het Nederlands officieel ‘nierboon’ wordt genoemd? Dit komt door hun vorm en kleur, die wel erg veel lijken op ons orgaan: de nier.

We toppen de salade af met een andere Midden-Amerikaans gewas: maïs is enorm populair in de Mexicaanse keuken. We kunnen deze tonijnsalade dus ook met recht een bonensalade met tonijn noemen!

Meer tonijnsalades? Die hebben wij:

 

een maaltijdsalade met tonijn en sperziebonen is dat tonijnsalade of mexicaanse bonensalade (1)
5 van 2 stemmen
Print

Mexicaanse tonijnsalade met twee soorten bonen

Een vullende maaltijdsalade met gezonde bonen in plaats van snelle koolhydraten zoals pasta of aardappelen. Heerlijk, vullend en gezond!

Gang Diner, Lunch
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarm, maaltijdsalade, salade met tonijn, vette vis, visgerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 175 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram tonijn op water
  • 75 gram sperziebonen
  • 35 gram kidneybonen
  • 20 gram mais
  • 1 tl mexicaanse kruiden gedroogd

Instructies

  1. Zet een pan water op om de sperziebonen in te koken.

  2. Verwijder de kop en staart van de sperziebonen en snijd ze doormidden.

  3. Als het water kookt voeg je hier de sperziebonen aan toe, kook in ongeveer 12 minuten beetgaar.

  4. Laat de tonijn, kidneybonen en maïs uitlekken.

  5. Als de sperziebonen zijn gekookt giet je deze af en laat je ze afkoelen onder de koude kraan.

  6. Mix in een kom de sperziebonen met de kidneybonen, tonijn en mais.

  7. Serveer je maaltijdsalade op een bord en strooi er als garnering wat Mexicaanse kruiden overheen.

Nutrition Facts
Mexicaanse tonijnsalade met twee soorten bonen
Amount Per Serving
Calorieën 175 Calorieën uit vet 18
% Daily Value*
Vet 2g3%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 290mg13%
Potassium 478mg14%
Koolhydraten 18g7%
Vezels 6g25%
Suiker 3g3%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 575IU26%
Vitamine C 9mg12%
Calcium 77mg8%
IJzer 4mg25%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info