Sugar Snaps | Salade Recept met Oosterse Kokos Dressing

Heerlijk zoete sugar snaps met een pittige dressing van kokos. Dit koolhydraatarme hoofdgerecht is perfect te combineren met vis zoals zalm of makreel.
  • Diner
  • 1 portie
  • 24g koolhydraten
Sugar Snap salade met komkommer en gerookte makreel en een Oosterse dressing 24g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Heerlijke zomerse salade.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 80 gr sugar snaps met het draadje verwijderd
  • 300 ml kokosmelk 1 klein blikje
  • 10 gr groene chilli
  • 0.5 limoen
  • 5 gr gember
  • 10 gr verse koriander
  • ¼ komkommer
  • 5 blaadjes baby romaine sla
  • ½ lente-ui
  • 1 tl olijfolie
  • zout (mespuntje of max. 0.4 g)
  • 100 gr gerookte makreel
  • 2 el gebakken uitjes (optioneel)

Instructies

  • Snij de komkommer doormidden. Schep de zaadjes met een lepel eruit en snij de komkommer in plakjes van ongeveer 0.5 cm.
  • Kook de sugar snaps in een pan met kokend water met zout 1 minuut. Giet de sugarsnaps af en houd ze daarna onder stromend koud water, om ze af te koelen. Laat goed uitlekken.
  • Laat de kokosmelk in een pannetje over een middelhoog vuur 5-10 minuten pruttelen, of totdat het met ⅓ is geslonken. Laat het goed afkoelen.
  • In een blender, pureer de kokosmelk, groene pepertje, het sap van ½ stuks limoen, gember en 5 steeltjes koriander tot een egale dressing.
  • Mix de komkommer, baby romaine, lente ui en de blaadjes van 5 steeltjes koriander samen. Voeg zout naar smaak toe, en een paar scheutjes olijfolie.
  • Serveer de salade met de gerookte makreel, met de dressing ernaast en eventueel bestrooid met gebakken uitjes. Je voegt dressing naar smaak toe. Overgebleven dressing is heerlijk met een groene salade op een andere dag. De dressing is tot 1 week houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Sugar Snaps | Salade Recept met Oosterse Kokos Dressing
Hoeveelheid per portie
Calories 294 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 12g17%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 274mg12%
Potassium 835mg24%
Koolhydraten 24g9%
Vezels 6g25%
Suiker 14g16%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 2225IU101%
Vitamine B12 7mg250%
Vitamine C 66mg88%
Calcium 216mg22%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Sugar snaps, peultjes, boontjes: dit soort groenvoer komt in ladingen uit de Nederlandse moestuinen en in ook veelvuldig in de koelvakken van de supermarkt te vinden, vanaf mei de hele zomer lang. In dit recept krijgen sugar snaps een lekker Oosterse dressing. En deze salade is perfect te combineren met een stukje vis voor een heerlijk licht hoofdgerecht.

Welke vis past goed bij dit salade recept met kokos dressing?

Wij kozen in dit salade recept voor gerookte makreel. Lekker makkelijk, want deze vis hoef je niet te koken en kan zo op je bord. Maar hier zijn nóg enkele suggesties:

  • Een heerlijk mootje zalm. Leg een zalmfilet op bakplaat met bakpapier, en bestrijk de zalm met olijfolie, een snufje zout en versgemalen peper. Bak in een oven op ongeveer 200 °C in 15-18 minuten gaar.
  • Heerlijke garnalen! Garnalen kook je in ongeveer 4 minuten op een hoog vuur gaar, of totdat ze mooi roze zijn gekleurd. Kook een pepertje en wat knoflook mee als je graag van pittig eten houdt.
  • Geen vis, maar ook kip gaat heel goed samen met deze salade. Denk dan bijvoorbeeld aan kippendijen (zonder bot), bijvoorbeeld op z’n Surinaams gemarineerd zoals in ons recept voor Hete Kip.

Wat is de voedingswaarde van sugar snaps en zijn ze gezond?

Sugar snaps, dat klinkt verdacht. Maar nee, er is niks ongezonds aan deze groenten en er zitten ook niet stiekem heel veel (natuurlijk) suikers in verstopt. Daarentegen zitten sugar snaps juist boordevol vitamines, namelijk:

  • Vitamine A, ook wel bekend als de anti-infectie vitamine. Het ondersteunt namelijk het afweersysteem van je lichaam én houdt de huid gezond.
  • Vitamine B6. Wat een kanjer, want deze vitamine is belangrijk voor de stofwisseling en voor de opbouw van aminozuren. En die aminozuren zijn op hun beurt essentiële bouwstenen van eiwitten.
  • Vitamine C. We schreven het al eerder, vitamine C is echt essentieel. Het werkt vooral as antioxidant en helpt ziekmakende stoffen uit je lichaam te verwijderen.

Hoe lang kook je sugar snaps?

Het antwoord: nauwelijks! Sugar snaps kun je bijvoorbeeld ook rauw eten. Heerlijk om lekker koolhydraatarm mee te dippen in bijvoorbeeld een hummus of baba ganoush.

In dit recept kozen we ervoor om de sugar snaps heel kort te koken, zodat ze lekker knapperig blijven. Wil je liever wat minder textuur? Dan kun je ze gerust 3 of 4 minuten laten koken. Spoel ze daarna wel af met koud water zodat ze niet stiekem door blijven koken!

 

Sugar Snap salade met komkommer en gerookte makreel en een Oosterse dressing
3.99 van 175 stemmen
Print

Sugar Snaps | Salade Recept met Oosterse Kokos Dressing

Heerlijk zoete sugar snaps met een pittige dressing van kokos. Dit koolhydraatarme hoofdgerecht is perfect te combineren met vis zoals zalm of makreel.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Keyword gezonde salade, kokosmelk, vis
dieet koolhydraatarm
tijd <20 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 294 kcal

Ingrediënten

  • 80 gr sugar snaps met het draadje verwijderd
  • 300 ml kokosmelk 1 klein blikje
  • 10 gr groene chilli
  • 0.5 limoen
  • 5 gr gember
  • 10 gr verse koriander
  • ¼ komkommer
  • 5 blaadjes baby romaine sla
  • ½ lente-ui
  • 1 tl olijfolie
  • zout (mespuntje of max. 0.4 g)
  • 100 gr gerookte makreel
  • 2 el gebakken uitjes (optioneel)

Instructies

  1. Snij de komkommer doormidden. Schep de zaadjes met een lepel eruit en snij de komkommer in plakjes van ongeveer 0.5 cm.

  2. Kook de sugar snaps in een pan met kokend water met zout 1 minuut. Giet de sugarsnaps af en houd ze daarna onder stromend koud water, om ze af te koelen. Laat goed uitlekken.

  3. Laat de kokosmelk in een pannetje over een middelhoog vuur 5-10 minuten pruttelen, of totdat het met ⅓ is geslonken. Laat het goed afkoelen.

  4. In een blender, pureer de kokosmelk, groene pepertje, het sap van ½ stuks limoen, gember en 5 steeltjes koriander tot een egale dressing.

  5. Mix de komkommer, baby romaine, lente ui en de blaadjes van 5 steeltjes koriander samen. Voeg zout naar smaak toe, en een paar scheutjes olijfolie.

  6. Serveer de salade met de gerookte makreel, met de dressing ernaast en eventueel bestrooid met gebakken uitjes. Je voegt dressing naar smaak toe. Overgebleven dressing is heerlijk met een groene salade op een andere dag. De dressing is tot 1 week houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden
Sugar Snaps | Salade Recept met Oosterse Kokos Dressing
Hoeveelheid per portie
Calories 294 Calories from Fat 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 12g17%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 274mg12%
Potassium 835mg24%
Koolhydraten 24g9%
Vezels 6g25%
Suiker 14g16%
Eiwit 25g50%
Vitamine A 2225IU101%
Vitamine B12 7mg250%
Vitamine C 66mg88%
Calcium 216mg22%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Zet je lichaam op vetverbranding

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Mirjam Van Muijden

    Heerlijke salade! Wij hebben hem gegeten met gerookte forel, ook erg lekker

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info