Koolhydraatarm sperziebonen recept met zalm

Deze maaltijd zit bomvol goede vitaminen en mineralen en is ook nog eens eiwit- en vetrijk. Bovendien zet je hem zo op tafel. Waar wacht je nog op?
  • Diner
  • 1 persoon
  • 17g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 1 zalmfilet
  • 1 ei gekookt
  • 3 snoeptomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • snufje zwarte peper
  • 50 gram radijs
  • 50 gram olijf

Instructies

  • Zet twee pannetjes met kokend water op, één voor het ei en één voor de sperziebonen.
  • Was de snoeptomaatjes en snijd ze in partjes. Snijd de radijs in plakjes en de zalmfilet in blokjes.
  • Als het water kookt kun je de sperziebonen en het ei toevoegen. Kook het ei ongeveer 6 minuten, de sperziebonen 10 minuten.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en braad hierin de zalm aan alle kanten goudbruin in ongeveer 5 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de tomaatjes en rozemarijn toe. Braad nog eens 5 minuten.
  • Giet de sperziebonen af en laat het ei schrikken. Pel en snijd in parten.
  • Voeg alle ingrediënten samen op een bord en garneer met de rest van de olijfolie en zwarte peper naar smaak.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Sperziebonen recept met zalm
Hoeveelheid per portie
Calories 390 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 884mg38%
Potassium 1387mg40%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 8g33%
Suiker 7g8%
Eiwit 38g76%
Vitamine A 1724IU78%
Vitamine B12 5mg179%
Vitamine C 33mg44%
Calcium 127mg13%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit sperziebonen recept met zalm is echt mijn favoriet.

Bom van vitaminen en mineralen

De combinatie van sperziebonen en zalm is explosief. Dat maakt deze maaltijd echt een bom vol goeds voor je lichaam.

Weet jij wat er allemaal in sperziebonen zit?

  • Een hoog gehalte aan vitamine A & C
  • Calcium
  • IJzer
  • Magnesium
  • Beta-carotenen (die ook in worteltjes zitten)
  • Eiwitten
  • Omega-3

Sperziebonen zijn dus een perfecte combinatie van goede vitaminen, mineralen, antioxidanten én eiwitten en vetten! Dan komt daar de vetrijke zalm nog eens bij.

Simpel recept: sperziebonen met zalm

Waarom ik dit recept stiekem ook zo fijn vind, is omdat het zo op tafel staat. Als de sperziebonen en het ei koken braad je de zalm en tomaten aan. Zo is alles na een minuutje of vijftien tegelijk klaar om opgegeten te worden!

Wat ik ook weleens doe (als ik iets meer tijd en geduld heb) is alle gerechten bij elkaar nog even wokken met een scheutje sojasaus. Zo krijgt hetzelfde gerecht een hele andere twist.

Probeer het ook eens en laat ons weten wat jij vindt!

Bij Makkelijk Afvallen weten wij precies welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft om optimaal vet te kunnen verbranden. We willen onze kennis graag gebruiken om jou te helpen bij het afvallen. Speciaal daarom hebben we een Koolhydraatarm 50-dagen programma samengesteld. De weekmenu’s gaan ervoor zorgen dat jij een gezonder en mooier lichaam zult krijgen!

 

zalm tomaat ei sperziebonen en olijf op een bord
4.6 van 5 stemmen
Print

Sperziebonen recept met zalm

Deze maaltijd zit bomvol goede vitaminen en mineralen en is ook nog eens eiwit- en vetrijk. Bovendien zet je hem zo op tafel. Waar wacht je nog op?

Gang Diner
Keuken Westers
Keyword koolhydraatarm, sperziebonen recept, visgerecht, wokgerecht
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 390 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 1 zalmfilet
  • 1 ei gekookt
  • 3 snoeptomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • snufje zwarte peper
  • 50 gram radijs
  • 50 gram olijf

Instructies

  1. Zet twee pannetjes met kokend water op, één voor het ei en één voor de sperziebonen.

  2. Was de snoeptomaatjes en snijd ze in partjes. Snijd de radijs in plakjes en de zalmfilet in blokjes.

  3. Als het water kookt kun je de sperziebonen en het ei toevoegen. Kook het ei ongeveer 6 minuten, de sperziebonen 10 minuten.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en braad hierin de zalm aan alle kanten goudbruin in ongeveer 5 minuten.

  5. Verlaag het vuur en voeg de tomaatjes en rozemarijn toe. Braad nog eens 5 minuten.

  6. Giet de sperziebonen af en laat het ei schrikken. Pel en snijd in parten.

  7. Voeg alle ingrediënten samen op een bord en garneer met de rest van de olijfolie en zwarte peper naar smaak.

Voedingswaarden
Sperziebonen recept met zalm
Hoeveelheid per portie
Calories 390 Calories from Fat 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 884mg38%
Potassium 1387mg40%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 8g33%
Suiker 7g8%
Eiwit 38g76%
Vitamine A 1724IU78%
Vitamine B12 5mg179%
Vitamine C 33mg44%
Calcium 127mg13%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Machteld

    Waar blijven de uien ringen in het recept ?

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info