Spaanse omelet zonder aardappel met chorizo

Je maakt deze smaakvolle Spaanse omelet zonder aardappel. Hierdoor blijft hij koolhydraatarm. De gebakken chorizo geeft een stevige bite aan dit gerecht. Om over de smaak nog maar te zwijgen!
  • Lunch
  • 1 porties
  • 6g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 ei groot formaat
  • 40 gr chorizo ontveld, in (halve) plakjes gesneden
  • 50 gr rode paprika in reepjes gesneden
  • 100 gr courgette in blokjes gesneden
  • 20 gr geraspte kaas
  • 5 gr boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peterselie fijn gehakt
  • 1 tl tijm

Instructies

  • Snijd de chorizo, paprika en courgette in blokjes.
  • Smelt boter in de pan en bak de chorizo al roerend voor 5 minuten.
  • Voeg de gesneden groente toe en bak voor nog 5 minuten.
  • Tik de eieren in een kom en klop luchtig met een garde. Voeg peper (evt. paprikapoeder) en de geraspte kaas toe en roer mee.
  • Voeg het eimengsel toe in de pan.
  • Dek de pan af met de deksel en laat op een middellaag vuur garen. De omelet is klaar wanneer het de gewenste stevigheid heeft en de kaas die bovenop ligt gesmolten is.
  • Serveer de Spaanse omelet warm of koud.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Spaanse omelet met chorizo
Hoeveelheid per portie
Calories 266 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Koolhydraten 6g2%
Eiwit 13g26%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Kruidig, kazig en koolhydraatarm. En toch gezond. Dit recept voor Spaanse omelet met chorizo is de perfecte lunch na een lange wandeling. In tegenstelling tot het traditionele recept, kan je de omelet ook zonder aardappels maken. Hierdoor blijft hij koolhydraatarm.

Omelet met chorizo

De beste ideeën voor een goed recept ontstaan soms bij toeval. Zo ook bij dit lekkere lunch recept, wat ontstond tijdens een vakantie in de Spaanse Sierra Nevada. Na een lange wandeling waren we wel toe aan een maaltijd die snel klaar is en goed vult.

In een lokaal supermarktje kochten we huisgemaakte chorizo en een bolletje schapenkaas. Het resultaat was een Spaanse smaakexplosie om je vingers bij af te likken.

Nog een voordeel; deze lunch is een eenpansgerecht. Perfect voor onderweg en lekker weinig afwas!

Is Spaanse Omelet gezond?

En of deze heerlijkheid gezond is! Ei, kaas en worst zitten vol eiwitten. Laat dit nou perfect zijn voor bijvoorbeeld jouw spierherstel. Deze lunch is dus een uitkomst na een lange strandwandeling of na een rondje in de sportschool!

Ma’s Tip: Wil je meer lezen over het belang van eiwitten in jouw dieet, lees dan hier verder.

Deze maaltijd zit niet alleen vol met eiwitten, maar ook met gezonde groente.

  • Paprika bevat 1,5 keer meer vitamine C dan een sinaasappel.
  • Courgette bevat naast diverse vitamine B ook kalium. Kalium zorgt, in evenwicht met natrium, voor een gezonde bloeddruk.

Zo gezond kan lekker dus zijn!

Tips om dit omelet recept te maken

Kaas. Wij gebruikten schapenkaas. Deze kaas heeft een sterke en uitgesproken smaak. Dat is niet voor iedereen. Daarom hebben we voor het recept gekozen voor een milde ricotta.

Meer kaas. Bij de geraspte kaas kan je variëren met een milde jonge kaas of een scherpere oude kaas. De oude kaas is een goed idee wanneer je een milde ricotta gebruikt.

Omelet snijden. Wanneer het gerecht klaar is, wacht dan nog even met snijden. Je geeft je Spaanse Omelet de kans een beetje te stollen. Hierdoor snijd je eenvoudiger mooie parten.

Kruiden. Wil je jouw omelet nog meer Spaans maken, voeg dan paprikapoeder toe en besprenkel in de laatste stap je gerecht met verse tijm.

Buen provecho!

Pssst, laat je ons nog even weten of het lekker was? Je doet dat door dit recept sterren te geven. Vergeet het niet te delen met je favorite wandelmaatje.

 

Spaanse omelet met chorizo
4.18 van 63 stemmen
Print

Spaanse omelet met chorizo

Je maakt deze smaakvolle Spaanse omelet zonder aardappel. Hierdoor blijft hij koolhydraatarm. De gebakken chorizo geeft een stevige bite aan dit gerecht. Om over de smaak nog maar te zwijgen!

Gang Lunch
Keuken Spaans
Keyword bevat vlees, chorizo, Eenpansgerecht, ei, koolhydraatarme omelet, omelet, omelet met groenten
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 porties
Caloriën 266 kcal

Ingrediënten

  • 2 ei groot formaat
  • 40 gr chorizo ontveld, in (halve) plakjes gesneden
  • 50 gr rode paprika in reepjes gesneden
  • 100 gr courgette in blokjes gesneden
  • 20 gr geraspte kaas
  • 5 gr boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peterselie fijn gehakt
  • 1 tl tijm

Instructies

  1. Snijd de chorizo, paprika en courgette in blokjes.

  2. Smelt boter in de pan en bak de chorizo al roerend voor 5 minuten.

  3. Voeg de gesneden groente toe en bak voor nog 5 minuten.

  4. Tik de eieren in een kom en klop luchtig met een garde. Voeg peper (evt. paprikapoeder) en de geraspte kaas toe en roer mee.

  5. Voeg het eimengsel toe in de pan.

  6. Dek de pan af met de deksel en laat op een middellaag vuur garen. De omelet is klaar wanneer het de gewenste stevigheid heeft en de kaas die bovenop ligt gesmolten is.

  7. Serveer de Spaanse omelet warm of koud.

Voedingswaarden
Spaanse omelet met chorizo
Hoeveelheid per portie
Calories 266 Calories from Fat 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 21g30%
Koolhydraten 6g2%
Eiwit 13g26%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Zet je lichaam op vetverbranding

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Harrie van de Heide

    Het ziet er goed uit

  • Conny

    Lijkt me heerlijk. Wij zijn echter grote eters.
    Als ik dit gerecht met z’n tweeën eet, is het dan 12 kh of werkt dat niet zo?

  • Karen

    Wat een heerlijk lunchrecept!! Deze komt vaker op het menu!

  • Jolanda

    Heerlijk zou het ook kunnen met mascarpone en romana pecorini kaas

    • Thijs van Bokkem

      Hoi Jolanda, ik zou het gewoon doen. Met mascarpone wordt je omelet wat zwaarde verwacht ik. Ben zelf dol op pecorini :d.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info