1

Snijbonen Recept | Ovenschotel met Spek

Deze gezonde Italiaanse ovenschotel met snijbonen staat binnen 30 minuten op tafel, met een rode saus van tomaat en spekjes.
  • Diner
  • 2 porties
  • 15g koolhydraten

Hollandse snijbonen, Italiaanse inspiratie

Ingrediënten

  • 200 gr snijbonen het draadje verwijdert en in grove stukken gesneden
  • 1 grote teen knoflook fijngesneden
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 200 gr tomatenpulp uit blik
  • ½ tl sherry azijn of een andere azijn naar keuze
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 60 gr mozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 10 gr parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en spekjes goudbruin. Voeg de tomaten en azijn toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat het geheel 10 minuten over een laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbonen 2 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken.
  • Voeg de ingrediënten in lagen toe aan de overschotel, met elke laag bestaand uit de helft van de desbetreffende ingrediënt. Begin met een laagje snijbonen (½ van de gekookte snijbonen), daarna een laagje tomatensaus, een laagje mozzarella en tot slot een laagje parmezaanse kaas. Herhaal deze drie laagjes nog een keer. Zorg ervoor dat de bovenste laag bestaat uit de parmezaanse kaas.
  • Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 10-15 minuten, of tot de bovenste laag goudbruin is. Heerlijk met een frisse salade!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Snijbonen Recept met Spek
Amount Per Serving
Calorieën 271 Calorieën uit vet 135
% Daily Value*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 1156mg50%
Potassium 534mg15%
Koolhydraten 15g6%
Vezels 5g21%
Suiker 8g9%
Eiwit 23g46%
Vitamine A 1147IU52%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 22mg29%
Calcium 283mg28%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Dit snijbonen recept met spek krijgt een Italiaans tintje door de toevoeging van mozzarella en Parmezaanse kaas.

Zijn snijbonen gezond?

Snijbonen, familie van de sperzieboon, zijn een gezonde en knapperige peulvrucht boordevol goede vitamines en mineralen. Gelukkig groeien ze gewoon op Nederlandse bodem, en vanaf maart zijn ze dan ook vers en biologisch verkrijgbaar in de supermarkt.

Snijbonen blinken vooral uit in het verzorgen van de dagelijkse portie Vitamine K. Deze vitamine is misschien minder bekend dan z’n neefjes A en C, maar niet minder belangrijk. Het zorgt namelijk voor gezonde bloedstolling; zonder deze vitamine zouden wondjes veel langer blijven bloeden. Net als andere peulvruchten bevatten ze meer koolhydraten dan groenten. Dit zijn de koolhydraten die je wel wilt hebben, de langzame carbs.

Hoe maak je dit snijbonen recept vegetarisch?

Snijbonen met spek is een klassieker, maar je kunt dit snijbonen recept ook makkelijk vegetarisch maken door de spekjes achterwege te laten.

Deze zomerse spinaziesalade met snijbonen is ook een heerlijk vegetarisch alternatief om gebruik te maken van deze gezonde peulvruchten.

Wat is lekker bij dit snijbonen recept?

Wij raden een frisse salade aan bij deze ovenschotel. Zo maak je snel en eenvoudig groene salade door wat salade blaadjes (zoals veldsla of een slamelange) aan te kleden met wat balsamicoazijn, olijfolie en zout naar smaak.

Of maak onze makkelijke groene salade met erwten en munt voor nog meer lente-pret.

 

Snijbonen ovenschotel met spek, tomatensaus en mozzarella
5 van 1 stem
Print

Snijbonen Recept met Spek

Deze gezonde Italiaanse ovenschotel met snijbonen staat binnen 30 minuten op tafel, met een rode saus van tomaat en spekjes.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Keyword Kaas, ovenschotel, peulvruchten, spekjes
dieet koolhydraatarm, suikervrij
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 porties
Caloriën 271 kcal

Ingrediënten

  • 200 gr snijbonen het draadje verwijdert en in grove stukken gesneden
  • 1 grote teen knoflook fijngesneden
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 200 gr tomatenpulp uit blik
  • ½ tl sherry azijn of een andere azijn naar keuze
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 60 gr mozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 10 gr parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en spekjes goudbruin. Voeg de tomaten en azijn toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Laat het geheel 10 minuten over een laag vuur zachtjes pruttelen.

  4. Breng een grote pan met water en een mespuntje zout aan de kook. Kook de snijbonen 2 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken.

  5. Voeg de ingrediënten in lagen toe aan de overschotel, met elke laag bestaand uit de helft van de desbetreffende ingrediënt. Begin met een laagje snijbonen (½ van de gekookte snijbonen), daarna een laagje tomatensaus, een laagje mozzarella en tot slot een laagje parmezaanse kaas. Herhaal deze drie laagjes nog een keer. Zorg ervoor dat de bovenste laag bestaat uit de parmezaanse kaas.

  6. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 10-15 minuten, of tot de bovenste laag goudbruin is. Heerlijk met een frisse salade!

Nutrition Facts
Snijbonen Recept met Spek
Amount Per Serving
Calorieën 271 Calorieën uit vet 135
% Daily Value*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 1156mg50%
Potassium 534mg15%
Koolhydraten 15g6%
Vezels 5g21%
Suiker 8g9%
Eiwit 23g46%
Vitamine A 1147IU52%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 22mg29%
Calcium 283mg28%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info