Makkelijke Sinterklaastaart met kruidnoten

Chocolade, slagroom en kruidnoten. De perfect combi allemaal in één verrukkelijke taart. Makkelijk te maken, want het heerlijk avond begint al snel!
  • Dessert
  • 12
  • 28g koolhydraten
Chocolade Sinterklaastaart met slagroom, geraspte chocolade en kruidnoten 28g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Let op: deze double choc Sinterklaastaart met kruidnoten kan wel eens te lekker zijn ;)

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Taartbodem

  • 60 g roomboter
  • 150 g amandelmeel
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Taartvulling

  • 200 g pure chocolade 85%
  • 10 g agar agar
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 150 g slagroom
  • 75 g erythritol
  • 300 g volle kwark

Decoratie

  • 100 g slagroom
  • 50 g erythritol
  • 4 blokjes pure chocolade 85%
  • 50 g kruidnoten
  • 1 snuf koek- en speculaaskruiden

Instructies

Pepernotenbodem

  • Smelt de boter en roer het amandelmeel, kruiden en het snufje zout erdoor.
  • Verdeel over de bodem van een ingevette springvorm, druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Plaats tijdens het maken van de vulling in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.

Taartvulling

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op de hoogste stand. Roer tussendoor goed door, zodat er een egale massa ontstaat.
  • Roer de agar agar door de gesmolten chocolade en warm 5 minuten goed door.
  • Mix de koek- en speculaaskruiden en een klein snufje zout door de chocolade.
  • Mix de slagroom stijf met de erythritol met een handmixer.
  • Meng de kwark beetje bij beetje met de gesmolten chocolade tot een egaal mengsel.
  • Vouw de slagroom door de chocoladekwarkmix.
  • Verdeel over de pepernotenbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (doe in de tussentijd bijvoorbeeld iets fijns voor jezelf of ruim je keuken alvast op).

Decoratie

  • Klop de slagroom stijf met de erythritol.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Versier de Sinterklaastaart met toefjes slagroom, kruidnoten en bestrooi met fijngehakte chocolade en koek- en speculaaskruiden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Makkelijke Sinterklaastaart met kruidnoten
Hoeveelheid per portie
Calories 358 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 108mg5%
Potassium 180mg5%
Koolhydraten 28g11%
Vezels 4g17%
Suiker 7g8%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 440IU20%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 63mg6%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Ga jij voor nóg minder koolhydraten? Maak dan voor het versieren van deze Sinterklaastaart zelf de pepernoten! Hoeft niet, mag wel 😉 Ik kan je vertellen, dat is net zo lekker hoor 🙂

Sinterklaastaart maken

Dit waren onze eisen voor de ultieme Sinterklaastaart:

  1. Het moet lekker zijn, duhh!
  2. Hij moet natuurlijk zo koolhydraatarm mogelijk zijn
  3. Het moet makkelijk en snel te maken zijn
  4. Er moeten kruidnoten op

Nou is het gelukt of is het gelukt :)? Wij hebben onze vingers er in ieder geval bij afgelikt. Oh ja, voor ik het vergeet.. lees nog even verder voor een super lekkere variatie-optie voor een low carb Sinterklaastaart. Ik zal je alvast verklappen dat je ook na Sinterklaas nog even verder kan genieten.

Pepernoten taart

Noem jij kruidnoten ook pepernoten? Je bent niet de enige. Ik ben hier zeer schuldig aan en moet mezelf ook telkens corrigeren. Maar ja, boeiend. Het is allebei lekker. Bij het maken van deze Sinterklaastaart heb ik gewone Bolletje pepernoten genomen voor het gemak (bron).

Deze zijn niet koolhydraatarm, klopt! Toch is het koolhydraatgehalte van deze Sinterklaastaart netjes (zeker voor een taart). 28 gram koolhydraten per punt. Vind je dat toch nog te veel?

Bonustip: verkruimel deze heerlijk speculaas zonder suiker in grove stukken over de Sinterklaastaart. De taart kan in dat geval zelfs door voor “gewone” chocoladetaart, zodat je er het hele jaar door van kan genieten.

Geen schuldgevoel over dit lekkere eten! Jezelf af en toe trakteren kan gewoon. Met deze heerlijke recepten valt dat zondigen zelfs reuze mee. Zorg ervoor dat je na de feestdagen de draad meteen weer oppakt met het Koolhydraatarm 50 dagen Programma. You can do this! Klik hier.

 

 

Chocolade Sinterklaastaart met slagroom, geraspte chocolade en kruidnoten
0 van 0 stemmen
Print

Makkelijke Sinterklaastaart met kruidnoten

Chocolade, slagroom en kruidnoten. De perfect combi allemaal in één verrukkelijke taart. Makkelijk te maken, want het heerlijk avond begint al snel!

Gang Dessert
Keuken Hollands
Keyword chocoladetaart
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12
Caloriën 358 kcal

Ingrediënten

Taartbodem

  • 60 g roomboter
  • 150 g amandelmeel
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Taartvulling

  • 200 g pure chocolade 85%
  • 10 g agar agar
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 150 g slagroom
  • 75 g erythritol
  • 300 g volle kwark

Decoratie

  • 100 g slagroom
  • 50 g erythritol
  • 4 blokjes pure chocolade 85%
  • 50 g kruidnoten
  • 1 snuf koek- en speculaaskruiden

Instructies

Pepernotenbodem

  1. Smelt de boter en roer het amandelmeel, kruiden en het snufje zout erdoor.

  2. Verdeel over de bodem van een ingevette springvorm, druk aan met de achterkant van een lepel.

  3. Plaats tijdens het maken van de vulling in de koelkast, zodat de bodem stevig kan worden.

Taartvulling

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron op de hoogste stand. Roer tussendoor goed door, zodat er een egale massa ontstaat.

  2. Roer de agar agar door de gesmolten chocolade en warm 5 minuten goed door.

  3. Mix de koek- en speculaaskruiden en een klein snufje zout door de chocolade.

  4. Mix de slagroom stijf met de erythritol met een handmixer.

  5. Meng de kwark beetje bij beetje met de gesmolten chocolade tot een egaal mengsel.

  6. Vouw de slagroom door de chocoladekwarkmix.

  7. Verdeel over de pepernotenbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (doe in de tussentijd bijvoorbeeld iets fijns voor jezelf of ruim je keuken alvast op).

Decoratie

  1. Klop de slagroom stijf met de erythritol.

  2. Hak de chocolade fijn.

  3. Versier de Sinterklaastaart met toefjes slagroom, kruidnoten en bestrooi met fijngehakte chocolade en koek- en speculaaskruiden.

Voedingswaarden
Makkelijke Sinterklaastaart met kruidnoten
Hoeveelheid per portie
Calories 358 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 108mg5%
Potassium 180mg5%
Koolhydraten 28g11%
Vezels 4g17%
Suiker 7g8%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 440IU20%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 63mg6%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info