Magere rendang rundvlees uit de slowcooker

Voor stoofvlees heb je een beetje tijd nodig. En de juiste kruiden. Hiermee tover je een heerlijk malse rendang rundvlees uit je slowcooker.
  • Diner
  • 4 personen
  • 7g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Ingrediënten voor Rendang boemboe

  • 2 st sjalot in stukjes gesneden
  • 2 st knoflook ca. 10 gram, gesnipperd
  • ½ el sambal
  • 2 cm gember fijn gesneden
  • 40 gr cashewnoten gezouten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder

Ingrediënten voor de rendang stoofvlees

  • 500 gr  rund riblap in stukken van 3 sm
  • 1 el arachideolie (pindaolie) of zonnebloemolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gr kokosroom in stukjes
  • 1 bl kippenbouillon  verkruimeld
  • 1 st stengel citroengras (sereh) gehalveerd
  • 3 plakjes limoenschil  fijn gesneden
  • 1 st steranijs  optioneel
  • 4 st kruidnagel optioneel
  • 1 st groene cardamom optioneel
  • ½ st kaneelstokje  optioneel

Instructies

  • Breng de ingrediënten voor de boemboe samen in een keukenmachine. Mix in 3 minuten tot een gladde pasta.
  • Snijd de runderlappen in brokken van 2 tot 3 cm en bestrooi met wat zout en peper.
  • Breng het vlees, de boemboe, kokosmelk, kokosroom, bouillon, citroengras en limoenschil (en optionele smaakmakers) samen in de slowcooker. Goed doorroeren.
  • Laat 9 uur stoven op een lage stand. Roer steeds na 3 uur door. De rendang is klaar wanneer het vlees zacht en mals is.
  • Verwijder het citroengras, limoenschil eruit.
  • Garneer met gebakken uitjes. Serveren met bloemkoolrijst en groente.
  • Elke keuken heeft zijn eigen boemboe en kruidenmix. Zoek welke smaak combinaties het beste passen bij jouw familie. Dit recept heeft daarom optionele specerijen. Heb je ze in huis? Gooi ze in de mix.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rendang rundvlees – Slowcooker recept
Hoeveelheid per portie
Calories 404 Calories from Fat 261
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 29g41%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 140mg6%
Potassium 585mg17%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 31g62%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 43mg4%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Rendang is een mooi gerecht uit Indonesië en Maleisië, wat vooral voor belangrijke gelegenheden wordt gemaakt. Logisch, je bent namelijk een dag bezig om het te maken.

Gelukkig hoef jij niet te wachten op een huwelijksceremonie of andere plechtigheid. Met een slowcooker maak je deze Aziatische stoofschotel eenvoudig zelf.

Welk vlees voor daging rendang?

Voor de echte daging rendang gebruik je rundvlees. Riblappen zijn het beste geschikt om te stoven. Beheers je deze techniek? Dan kan je ook rendang maken met kip, levertjes of lamsvlees. Een vegetarische of vegan rendang is ook heerlijk.

Wat eet je bij rendang?

In de Aziatische keuken wordt beef randang geserveerd met rijst. Misschien heb je op onze site al het recept gezien voor bloemkoolrijst. Een echte aanrader. Je kan deze Kha variant ook in de supermarkt kopen.

Serveertip: Sperziebonen salade

Ik ben een echte groente liefhebber, dus zonder groen is mijn maaltijd niet compleet. Deze Aziatische sperziebonen-salade past perfect bij je stoof.

  1. Blancheer gedopte boontjes voor 3 tot 4 minuten
  2. Wok de bonen in wok of zonnebloemolie op hoog vuur
  3. Maak een dressing van limoensap, fijngesneden sjalotje, sojasaus, sesamolie, lepeltje honing, geperste knoflook en geraspte gember.
  4. Garneer met gebakken uitjes.

Als je echt all the way wilt gaan, dan verrijk je je tafel met een Oosterse rettich salade.

Rendang stoven in de oven

Heb je zelf nou geen slowcooker in huis, maar wil je wél deze Aziatische stoofschotel maken? Geen probleem. Je kan de prima rendang stoven in de oven. Het recept werkt dan iets anders:

  • Verwarm de oven voor op 100° Celsius.
  • Gebruik voor de boemboe 2 maal zoveel kokosmelk.
  • Verhit zonnebloemolie in een braadpan en braad het vlees 3 minuten aan. Voeg de boemboe toe en braad 3 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en gesneden kokoscream toe en verkruimel het bouillonblokje. Verhit op een laag vuur tot alles vermengd en warm is.
  • Schuif de rendang in de oven en laat 7 uur stoven. De laatste 2 uur zonder deksel zodat de saus in kan koken.

Hoeveel koolhydraten zitten in dit recept?

Goed nieuws. Vleesgerechten zijn per definitie koolhydraatarm. Dat geldt dus ook voor deze heerlijke rendang. Eén portie bevat slechts 7 koolhydraten en voldoende energie! Meer dan 400 kcal! Die haal je vooral uit eiwitten en vet.

  • Koolhydraten 7 gram
  • Eiwitten 31 gram
  • Vetten 31 gram
  • Energie 401 kcal

Het eten van vleesrijk voedsel is dus een manier om flink te schrappen in je koolhydraten. Meer over koolhydraatarm eten lees je in deze handige post vol tips.

Alleen op vlees kan je natuurlijk niet leven. Welke bijgerechten passen bij een koolhydraatarm dieet?

Natuurlijk zijn wij super benieuwd hoe jullie rendang rundvlees de slowcooker is uitgekomen. Laat je van je horen?

 

Traditionele beef rendang uit de slowcooker
4.1 van 99 stemmen
Print

Rendang rundvlees – Slowcooker recept

Voor stoofvlees heb je een beetje tijd nodig. En de juiste kruiden. Hiermee tover je een heerlijk malse rendang rundvlees uit je slowcooker.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Keyword bevat vlees, boemboe, kruidenmix, rundvlees, slowcooker, Stoofvlees
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 9 uur
Totale tijd 9 uur 20 minuten
Porties 4 personen
Caloriën 404 kcal

Ingrediënten

Ingrediënten voor Rendang boemboe

  • 2 st sjalot in stukjes gesneden
  • 2 st knoflook ca. 10 gram, gesnipperd
  • ½ el sambal
  • 2 cm gember fijn gesneden
  • 40 gr cashewnoten gezouten
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder

Ingrediënten voor de rendang stoofvlees

  • 500 gr  rund riblap in stukken van 3 sm
  • 1 el arachideolie (pindaolie) of zonnebloemolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 gr kokosroom in stukjes
  • 1 bl kippenbouillon  verkruimeld
  • 1 st stengel citroengras (sereh) gehalveerd
  • 3 plakjes limoenschil  fijn gesneden
  • 1 st steranijs  optioneel
  • 4 st kruidnagel optioneel
  • 1 st groene cardamom optioneel
  • ½ st kaneelstokje  optioneel

Instructies

  1. Breng de ingrediënten voor de boemboe samen in een keukenmachine. Mix in 3 minuten tot een gladde pasta.

  2. Snijd de runderlappen in brokken van 2 tot 3 cm en bestrooi met wat zout en peper.

  3. Breng het vlees, de boemboe, kokosmelk, kokosroom, bouillon, citroengras en limoenschil (en optionele smaakmakers) samen in de slowcooker. Goed doorroeren.

  4. Laat 9 uur stoven op een lage stand. Roer steeds na 3 uur door. De rendang is klaar wanneer het vlees zacht en mals is.

  5. Verwijder het citroengras, limoenschil eruit.

  6. Garneer met gebakken uitjes. Serveren met bloemkoolrijst en groente.

  7. Elke keuken heeft zijn eigen boemboe en kruidenmix. Zoek welke smaak combinaties het beste passen bij jouw familie. Dit recept heeft daarom optionele specerijen. Heb je ze in huis? Gooi ze in de mix.

Voedingswaarden
Rendang rundvlees – Slowcooker recept
Hoeveelheid per portie
Calories 404 Calories from Fat 261
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 29g41%
Verzadigd vet 19g95%
Sodium 140mg6%
Potassium 585mg17%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 1g4%
Suiker 1g1%
Eiwit 31g62%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 1mg1%
Calcium 43mg4%
IJzer 5mg31%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Ester

    Tip, als je een (extra) sjalot heel laat kun je hier de kruidnagels en kardemom in prikken en toevoegen. Dit scheelt zoekwerk achteraf.

  • Edith

    Leuk een ingrediëntenlijst. Leuker zou zijn als je ook nog weet wat je er mee kunt.
    Ben ik nou zo kippig of staar er echt geen werkwijze?

    • Evelien Vis

      de werkwijze is inmiddels toegevoegd

  • Rob Smeets

    Waanzinnig lekker…

4.10 from 99 votes (99 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN