Rabarber crumble

Deze rabarber crumble kun je prima als ontbijt eten. Maar hij is ook erg lekker als toetje! Verwen jezelf met een klein bolletje ijs bij de warme crumble. Smullen! 
  • Dessert
  • 1 persoon
  • 16g koolhydraten
rabarber crumble 16g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 gram rabarber
  • 1/4 appel
  • 10 gram havermout
  • 20 gram speltmeel
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 el honing
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes. 
  • Doe de rabarberstukjes samen met de appel en honing in een klein ovenbestendig schaaltje.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Haal van het vuur en roer er de speltmeel en havermout door.
  • Maak kruimels van het deeg en bedek hier de rabarber mee.
  • Bak de crumble ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven.  
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Rabarber crumble met havermout
Hoeveelheid per portie
Calories 121 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 2g3%
Sodium 5mg0%
Potassium 288mg8%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 5g21%
Suiker 1g1%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 100IU5%
Vitamine C 8mg11%
Calcium 86mg9%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Verwen jezelf met een gezond én koolhydraatarme lekkernij. Ideaal om de koude winterdagen te doorstaan.

Winters ontbijtrecept

Rabarber is een heerlijke en bijzondere groente. Je eet het misschien niet zo vaak, maar wist je dat rabarber ontzettend gezond is? Deze ietwat zurige groente is heerlijk in (zoete) nagerechten en compote.

  • Het bevat vitaminen B, C en K.
  • Het is rijk aan mineralen als kalium, calcium en magnesium.
  • Het is een goede bron van vezels.
  • Het heeft een ontstekingsremmende werking.

Rabarber crumble met havermout

Van oktober tot en met juli is rabarber verkrijgbaar (van Nederlandse bodem!). In de winter is er geforceerde teelt van rabarber, maar in de zomer en het voorjaar groeit rabarber buiten (natuurlijke teelt). Je kunt dus vrijwel elke seizoen rabarber eten.

Dit ontbijt of toetje is heerlijk voor in de wintermaanden en heeft een crumblelaag van havermout en amandelmeel. Dit is gezonder dan een krokante topping van gewone meel. Havermout en amandelmeel bevatten namelijk meer gezonde, langzame koolhydraten waardoor je langere tijd bent verzadigd. Gewone (witte) meel bevat daarentegen juist snelle koolhydraten. Dit soort koolhydraten kan je beter mijden.

 

 

rabarber crumble
3.93 van 227 stemmen
Print

Rabarber crumble met havermout

Deze rabarber crumble kun je prima als ontbijt eten. Maar hij is ook erg lekker als toetje! Verwen jezelf met een klein bolletje ijs bij de warme crumble. Smullen! 

Gang Dessert, Ontbijt
Keuken Hollands
Keyword gezond ontbijt, ijs, koolhydraatarm, rabarber crumble havermout
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 121 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram rabarber
  • 1/4 appel
  • 10 gram havermout
  • 20 gram speltmeel
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 el honing
  • 1 tl kaneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes. 

  3. Doe de rabarberstukjes samen met de appel en honing in een klein ovenbestendig schaaltje.

  4. Smelt de kokosolie in een pannetje.

  5. Haal van het vuur en roer er de speltmeel en havermout door.

  6. Maak kruimels van het deeg en bedek hier de rabarber mee.

  7. Bak de crumble ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven.  

Voedingswaarden
Rabarber crumble met havermout
Hoeveelheid per portie
Calories 121 Calories from Fat 18
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 2g3%
Sodium 5mg0%
Potassium 288mg8%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 5g21%
Suiker 1g1%
Eiwit 3g6%
Vitamine A 100IU5%
Vitamine C 8mg11%
Calcium 86mg9%
IJzer 1.2mg8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Cynthia

    In je commentaar staat amandelmeel, maar in het recept speltmeel?
    Verkrijg je dan dezelfde crunchy bite?

  • Mhj

    Kan me niet voorstellen dat er maar zo weinig calorieën in zitten. 1/2 el honing is toch meer dan 1 gram suiker? En 1 el kokosolie 2 gr vet? Hoe heb je dit berekend?

  • An

    Kan ik ook rabarber uit de diepvries gebruiken

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info