Plukbrood met kaas

Deze feestelijke 'borrelhap' is erg makkelijk om te maken, ontzettend speels en lekker om te serveren! Zeker een aanrader!
  • Brood
  • 1 plukbrood

Ingrediënten

  • 1 rond brood koolhydraatarm
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el bieslook
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het ronde brood horizontaal en verticaal in, zodat je een soort ‘blokjes’ krijgt. Pas wel op dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.
  • Snijd de bieslook fijn en meng samen met de geraspte kaas door de roomkaas.
  • Vul nu het brood met het roomkaasmengsel.
  • Bak het plukbrood 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Voedingswaarden

Tips

Plukbrood

Je ziet ze best vaak voorbijkomen: die ronde broden met ruitjes van gesmolten kaas. Heerlijk! Vandaag maken wij zulk plukbrood. En weet je wat? Het is nog ontzettend simpel ook! Het enige wat je nodig hebt is een rond brood (langwerpig kan ook, maar rond staat nét iets leuker) en een lekkere kaasvulling.

Broodje voor bij de borrel

Ideaal om te maken als je lekker aan het borrelen bent met vrienden. Iedereen kan zijn eigen stukje ‘plukken’. Speels en ontzettend lekker! Wij hebben gekozen voor een koolhydraatarm brood, maar je kunt ook gewoon brood gebruiken als je niet koolhydraatarm eet.

 

 

plukbrood maken met kaas en koolhydraatarm brood
0 van 0 stemmen
Print

Plukbrood maken met kaas en bieslook

Deze feestelijke 'borrelhap' is erg makkelijk om te maken, ontzettend speels en lekker om te serveren! Zeker een aanrader!

Gang Bijgerecht, Brood
Keuken Frans, Hollands
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 plukbrood

Ingrediënten

  • 1 rond brood koolhydraatarm
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el bieslook
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het ronde brood horizontaal en verticaal in, zodat je een soort ‘blokjes’ krijgt. Pas wel op dat je niet helemaal tot de bodem snijdt.
  3. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de geraspte kaas door de roomkaas.
  4. Vul nu het brood met het roomkaasmengsel.
  5. Bak het plukbrood 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Margot Groen-Stolk

    Hallo Niels

    Ik heb mij aangemeld maar kan niets meer vinden is daar een oplossing voor. Groetjes Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

kha kookboek

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 50 dagen. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 50.000+

    Vrouwen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info