Paprikasoep met tomaat en tijm
- Lunch
-
1 persoon
- 15g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl tijm
- 500 ml bouillon
- 50 ml room
Instructies
- Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de paprika, ui en knoflook toe.
- Bak 7 minuten goed door.
- Voeg daarna de kruiden en tomatenstukjes toe en bak nog eens 3 minuten mee.
- Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep op zacht vuur 10 minuten pruttelen.
- Pureer vervolgens met de staafmixer.
- Serveer de soep met wat room
Voedingswaarden
Tips
Zelf paprikasoep maken
Maak jij je eigen soepjes? Met de juiste ingrediënten en een goede mixer, heb jij zo een heerlijk soepje op tafel staan. Deze paprikasoep bijvoorbeeld! De soep heeft een basis van paprika, tomaat, ui en knoflook. Dit wordt aangevuld met wat bouillon en lekkere kruiden. That’s it! Je kunt bij voorkeur nog wat room toevoegen, om de soep een vleugje romigheid te geven.
Paprika’s zijn gezond
Met deze paprikasoep ben jij erg goed bezig. Paprika’s zijn namelijk rijk aan goede vitaminen, mineralen en vezels. Zo bevatten rode paprika’s onder andere:
- Bètacaroteen: goed voor de huid, het gebit en de ogen.
- Vitamine C: geeft je weerstand een boost.
- Vezels: vult lekker
- Vitamine B1, B2, B6 en E
- Calcium, kalium, magnesium en ijzer

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.