Monchou in Glas | Monchoutaart Toetje met Kersen

Leuk én gezond recept voor koolhydraatarme monchoutaart. Mini-desserts in glas met noten in plaats van Bastogne. Suikervrij en net zo lekker als de originele taart van Dr Oetker.
  • Dessert
  • 4 porties
  • 16g koolhydraten
Monchoutaart , mini-desserts in een glas met kersen en noten in de taartbodem 16g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Verwen jezelf met deze leuke mini-monchou-desserts!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 250 g bevroren kersen
  • 2 el ahoornsiroop
  • 20 g boter gesmolten
  • 35 g pistachenoten
  • 35 g pecannoten
  • 100 g monchou roomkaas
  • 75 g kokosyoghurt
  • mespuntje vanillepoeder (ongeveer 0,4 gram) of vanille extract (¼ tl)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Rooster de noten 8-10 minuten, of totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Laat ze afkoelen.
  • Hak de noten fijn in een blender. Mix de noten door de gesmolten boter. Verdeel de notenmix over de bodem van een dessertglas. Druk aan met de bolle kant van een theelepel. Laat ongeveer een half uur in de koelkast afkoelen.
  • Mix de Monchou, 1 el ahornsiroop en vanille samen tot een egaal geheel. Mix daarna de kokosyoghurt mee, totdat er geen klontjes meer zijn.
  • Spatel de Monchoumix over de notenbodem. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Laat de kersen met 1 el ahornsiroop in een koekenpan op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze volledig afkoelen. Schep ze daarna in de glaasjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Monchou in Glas - Toetje met Kersen en Noten
Hoeveelheid per portie
Calories 284 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 130mg6%
Potassium 343mg10%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 3g13%
Suiker 11g12%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 538IU24%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 84mg8%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit leuke en gezonde recept voor individuele mini-desserts Monchoutaart is suikervrij, koolhydraatarm en óh zo lekker.

Met welke ingrediënten maak je deze suikervrije Monchoutaart zonder Bastogne?

Misschien ken je ‘m wel van vroeger, de beroemde Monchoutaart. Met een bodem van Bastogne koekjes, heerlijke zoete kersen en een dikke laag Monchou.

Mon chou betekent in het Frans mijn liefje, maar het zal je misschien verbazen dat deze heerlijke roomkaas eigenlijk oer-Hollands is. Het wordt al sinds 1947 door Campina verkocht in de bekende zilveren wikkelverpakking en is alleen in Nederland verkrijgbaar.

Op zich is Monchou zelf niet heel erg ongezond. Het is hoog in vetten door het gebruik van room en melk, maar naast een snufje zout zit er ook niet veel meer dan dat in. Wel hebben we het een beetje lichter gemaakt met de toevoeging van kokosyoghurt.

Maar de boven- en onderkant van de Monchoutaart, dat is andere koek. Je vindt een hele lading aan geraffineerde suikers terug in de kersen én in de Bastogne koekjes die in de bodem zitten.

We hebben het dan ook wat anders aangepakt. Heerlijke nootjes onder in het glas, en als zoetmiddel geen geraffineerde suikers maar een lepeltje ahornsiroop. Deze suikervervanger zit boordevol vitamines en mineralen dus je kunt guilt-free genieten van dit dessert.

Monchoutaart zoals Dr Oetker, maar dan koolhydraatarm – hoe kan dat?

Bastogne koekjes zijn heerlijk maar niet bepaald gezond. Daarom hebben we er dan ook voor gekozen om onze bodem te maken van noten. Wij hadden nog wat pecannoten en pistachenoten in huis, dus die vind je dan ook in dit recept terug.

Maar het mooie aan dit koolhydraatarme recept voor Monchoutaart is dat je vrijwel alle soorten noten ervoor kan gebruiken.

Denk eens aan de volgende noten, stuk voor stuk gezonde opties:

  • Deze noten bevatten over het algemeen minder vet dan andere noten en ook veel zink.
  • Net zoals pecannoten bevatten macademia vrij weinig koolhydraten. Ideaal!
  • De hazelnoot staat op nummer 1 qua vezels.

 

Monchoutaart , mini-desserts in een glas met kersen en noten in de taartbodem
3.98 van 226 stemmen
Print

Monchou in Glas - Toetje met Kersen en Noten

Leuk én gezond recept voor koolhydraatarme monchoutaart. Mini-desserts in glas met noten in plaats van Bastogne. Suikervrij en net zo lekker als de originele taart van Dr Oetker.

Gang Dessert
Keuken Hollands
Keyword gezonde taart, kokosyoghurt, noten
dieet glutenvrij, koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 porties
Caloriën 284 kcal

Ingrediënten

  • 250 g bevroren kersen
  • 2 el ahoornsiroop
  • 20 g boter gesmolten
  • 35 g pistachenoten
  • 35 g pecannoten
  • 100 g monchou roomkaas
  • 75 g kokosyoghurt
  • mespuntje vanillepoeder (ongeveer 0,4 gram) of vanille extract (¼ tl)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Rooster de noten 8-10 minuten, of totdat ze heerlijk beginnen te geuren. Laat ze afkoelen.

  2. Hak de noten fijn in een blender. Mix de noten door de gesmolten boter. Verdeel de notenmix over de bodem van een dessertglas. Druk aan met de bolle kant van een theelepel. Laat ongeveer een half uur in de koelkast afkoelen.

  3. Mix de Monchou, 1 el ahornsiroop en vanille samen tot een egaal geheel. Mix daarna de kokosyoghurt mee, totdat er geen klontjes meer zijn.

  4. Spatel de Monchoumix over de notenbodem. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

  5. Laat de kersen met 1 el ahornsiroop in een koekenpan op een middelhoog vuur in ongeveer 8-10 minuten langzaam zacht koken. Laat ze volledig afkoelen. Schep ze daarna in de glaasjes.

Voedingswaarden
Monchou in Glas - Toetje met Kersen en Noten
Hoeveelheid per portie
Calories 284 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 9g45%
Sodium 130mg6%
Potassium 343mg10%
Koolhydraten 16g6%
Vezels 3g13%
Suiker 11g12%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 538IU24%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 5mg7%
Calcium 84mg8%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Nadja

    Goddelijk! Hier kan dr. Oetker niet tegenop!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info