Koolhydraatarme worstenbroodjes maken

Ambachtelijke worstenbroodjes vers uit je eigen oven. Heerlijk als tussendoortje of tijdens de lunch bij een goede kom soep.
  • Brood
  • 4
  • 7g koolhydraten

Met deze ambachtelijke worstenbroodjes maak je het hele gezin blij!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Meng tarwegluten, volkoren tarwemeel, amandelmeel, gist, erythritol en zout in een kom.
  • Klop de eieren los.
  • Mix ¼ van het losgeklopte ei met roomboter en amandeldrink, schenk bij de droge ingrediënten en roer tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg circa 2 minuten, vorm vier bolletjes en laat 15 minuten rusten op een warme plek.
  • Meng het rundergehakt, 2/4 van het losgeklopte ei, kruiden, specerijen en zout.
  • Vorm vier worstjes van ongeveer 10 centimeter lang.
  • Rol de bolletjes tot een ovale vorm van ongeveer 11 centimeter.
  • Leg in het midden van het ovale deeg een worstje, vouw het deeg dicht en druk de randjes aan.
  • Rol het worstenbroodje voorzichtig over het werkblad, zodat de naden van het deeg goed op elkaar aansluiten.
  • Verwarm de heteluchtoven op 180 graden Celsius.
  • Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besmeer met het overige losgeklopte ei en bak in 15 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Worstenbroodjes maken
Hoeveelheid per portie
Calories 277 Calories from Fat 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18g26%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Eiwit 21g42%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Bij worstenbroodjes maken is het handig om halverwege de bakplaat even te draaien, zodat de broodjes aan alle kanten mooi bruin kleuren.

Brabantse worstenbroodjes koolhydraatarm

Het is best even een klusje, maar dan heb je ook wat. Normaal gesproken zou je tijdens een koolhydraatarm dieet geen worstenbroodjes kunnen eten. Die bevatten namelijk al 26 gram koolhydraten per broodje (bron).

Vergeleken met MA’s ambachtelijke recept, die maar 7 gram koolhydraten bevatten per broodje, scheelt dat per broodje dus 19 gram koolhydraten.

Voor iedereen die zich afvraagt of deze recepten ook ketoproof zijn? Ontdek hier welke opties je hebt!

Wat voor worst zit er in een worstenbroodje?

Wij hebben ervoor gekozen om deze worst te maken van mager rundergehakt. Hierdoor kan je net wat meer gehakt toevoegen, voor een goed gevuld broodje. Win-win!

Worstenbroodjes oven tijd

Doe de worstenbroodjes maximaal 15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden Celsius. Je wilt niet dat de worst uitdrogen.

Alle voordelen op een rij

Naast dat je door deze koolhydraatarme broodjes even 19 gram koolhydraten per broodje skipt, vliegen de voordelen van koolhydraatarm brood eten je om de oren:

Say no more! Ik persoonlijk zou daarom een dubbele portie maken. Ze zijn zo op, want het hele gezin smult er lekker van mee.

Ben je ook fan? Bekijk het Koolhydraatarm Brood- en Bakboek. Als je geen brood wil missen tijdens je koolhydraatarme dieet, klik dan hier en eet smakelijk!

 

 

Koolhydraatarme worstenbroodjes met sausjes op een broodplank.
3.37 van 11 stemmen
Print

Worstenbroodjes maken

Ambachtelijke worstenbroodjes vers uit je eigen oven. Heerlijk als tussendoortje of tijdens de lunch bij een goede kom soep.

Gang Brood, Lunch, Tussendoortje
Keuken Hollands
Keyword brood, gehakt
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4
Caloriën 277 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng tarwegluten, volkoren tarwemeel, amandelmeel, gist, erythritol en zout in een kom.
  2. Klop de eieren los.
  3. Mix ¼ van het losgeklopte ei met roomboter en amandeldrink, schenk bij de droge ingrediënten en roer tot een samenhangend deeg.
  4. Kneed het deeg circa 2 minuten, vorm vier bolletjes en laat 15 minuten rusten op een warme plek.
  5. Meng het rundergehakt, 2/4 van het losgeklopte ei, kruiden, specerijen en zout.
  6. Vorm vier worstjes van ongeveer 10 centimeter lang.
  7. Rol de bolletjes tot een ovale vorm van ongeveer 11 centimeter.
  8. Leg in het midden van het ovale deeg een worstje, vouw het deeg dicht en druk de randjes aan.
  9. Rol het worstenbroodje voorzichtig over het werkblad, zodat de naden van het deeg goed op elkaar aansluiten.
  10. Verwarm de heteluchtoven op 180 graden Celsius.
  11. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Besmeer met het overige losgeklopte ei en bak in 15 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Worstenbroodjes maken
Hoeveelheid per portie
Calories 277 Calories from Fat 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18g26%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Eiwit 21g42%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info