Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Koolhydraatarme worstenbroodjes maken
- Brood
-
4
- 7g koolhydraten

Met deze ambachtelijke worstenbroodjes maak je het hele gezin blij!
Ingrediënten
- 40 g tarwegluten
- 30 g volkoren tarwemeel
- 35 g amandelmeel
- 3,5 g gist
- 10 g erythritol
- 2 g zout
- 2 eieren
- 25 g roomboter
- 40 g amandeldrink ongezoet
- 150 g mager rundergehakt
- 1 tl laos
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ¼ tl peper
- 1 g zout
Instructies
- Meng tarwegluten, volkoren tarwemeel, amandelmeel, gist, erythritol en zout in een kom.
- Klop de eieren los.
- Mix ¼ van het losgeklopte ei met roomboter en amandeldrink, schenk bij de droge ingrediënten en roer tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg circa 2 minuten, vorm vier bolletjes en laat 15 minuten rusten op een warme plek.
- Meng het rundergehakt, 2/4 van het losgeklopte ei, kruiden, specerijen en zout.
- Vorm vier worstjes van ongeveer 10 centimeter lang.
- Rol de bolletjes tot een ovale vorm van ongeveer 11 centimeter.
- Leg in het midden van het ovale deeg een worstje, vouw het deeg dicht en druk de randjes aan.
- Rol het worstenbroodje voorzichtig over het werkblad, zodat de naden van het deeg goed op elkaar aansluiten.
- Verwarm de heteluchtoven op 180 graden Celsius.
- Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besmeer met het overige losgeklopte ei en bak in 15 minuten goudbruin.
Bij worstenbroodjes maken is het handig om halverwege de bakplaat even te draaien, zodat de broodjes aan alle kanten mooi bruin kleuren.
Brabantse worstenbroodjes koolhydraatarm
Het is best even een klusje, maar dan heb je ook wat. Normaal gesproken zou je tijdens een koolhydraatarm dieet geen worstenbroodjes kunnen eten. Die bevatten namelijk al 26 gram koolhydraten per broodje (bron).
Vergeleken met MA’s ambachtelijke recept, die maar 7 gram koolhydraten bevatten per broodje, scheelt dat per broodje dus 19 gram koolhydraten.
Wat voor worst zit er in een worstenbroodje?
Wij hebben ervoor gekozen om deze worst te maken van mager rundergehakt. Hierdoor kan je net wat meer gehakt toevoegen, voor een goed gevuld broodje. Win-win!
Worstenbroodjes oven tijd
Doe de worstenbroodjes maximaal 15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden Celsius. Je wilt niet dat de worst uitdrogen.
Alle voordelen op een rij
Naast dat je door deze koolhydraatarme broodjes even 19 gram koolhydraten per broodje skipt, vliegen de voordelen van koolhydraatarm brood eten je om de oren:
- je kan gewoon al je favoriete baksels zoals koolhydraatarme croissantjes en Italiaanse bollen blijven eten
- ze zijn eiwitrijk
- bevatten veel vezels
- vullen lekker.
Say no more! Ik persoonlijk zou daarom een dubbele portie maken. Ze zijn zo op, want het hele gezin smult er lekker van mee.
Ben je ook fan? Bekijk het Koolhydraatarm Brood- en Bakboek. Als je geen brood wil missen tijdens je koolhydraatarme dieet, klik dan hier en eet smakelijk!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.