Koolhydraatarm Hazelnoot Gebak

Lekker koolhydraatarm snoepen met dit hazelnoot gebak! Voor dit gebak is een springvorm gebruikt van 25 x 17 cm. Hier kun je ongeveer 5 stukje uit halen.
  • Dessert
  • 1 persoon
  • 60g koolhydraten
60g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediƫnten

  • 140 gram amandelmeel
  • 1/2 vanillestokje
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1/2 tl stevia
  • 200 gram hazelnoten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram chocolade 85% puur
  • 40 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg het amandelmeel, het vanillestokje, de bakpoeder, de slagroom, de karnemelk, 2 eieren en de stevia (wees niet te scheutig) samen in een kom. Meng het goed door elkaar.
  • Pak een springvorm van 25 x 17 cm en vet deze in. Verdeel bakpapier over de bodem.
  • Verdeel het deeg over het bakblik zodat er een bodem ontstaat.
  • Klop in een schone kom de 5 eiwitten stijf.
  • Stamp de hazelnoten fijn (er mogen nog grove stukken in zitten).
  • Voeg de eiwitten en hazelnoten samen en verdeel dit over de deegbodem. Bewaar een paar gestampte hazelnoten als versiering.
  • Bak de taart 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Bedek na 15 minuten met zilverfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  • Smelt de chocolade met de boter in een pannetje en verdeel dit over de taart. Versier met de overgebleven hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Koolhydraatarm hazelnoot gebak
Hoeveelheid per portie
Calories 2998 Calories from Fat 2421
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 269g384%
Verzadigd vet 32g160%
Sodium 902mg39%
Potassium 1486mg42%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 22g92%
Suiker 9g10%
Eiwit 116g232%
Vitamine A 1400IU64%
Vitamine C 23.9mg32%
Calcium 790mg79%
IJzer 13.5mg84%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Koolhydraatarm hazelnoot gebak gezond?

Het hoofdingrediĆ«nt van dit gebak is de hazelnoot.Ā Hazelnoten zijn een grote bron van energie en bestaan voor wel 80% uit gezonde vetten. Daarnaast bevatten ze veel soorten vitaminen en mineralen die goed zijn voor de botten en veroudering tegengaan.

Vaak zitĀ gebak boordevol slechte suikers en vetten. Dat past natuurlijk niet goed binnen een koolhydraatarm dieet!Ā Helaas, wantĀ soms kunĀ je gewoon erg verlangen naar een stukje gebak.Ā Met dit hazelnoot gebak kun jij daarom verantwoord snoepen!

 

 

hazelnoot gebak
3.97 van 131 stemmen
Print

Koolhydraatarm hazelnoot gebak

Lekker koolhydraatarm snoepen met dit hazelnoot gebak! Voor dit gebak is een springvorm gebruikt van 25 x 17 cm. Hier kun je ongeveer 5 stukje uit halen.
Gang Dessert, Toetje, Tussendoortje
Keuken Frans
Keyword gebakken ei, hazelnoot
dieet koolhydraatarm
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 persoon
Caloriƫn 2998 kcal

Ingrediƫnten

  • 140 gram amandelmeel
  • 1/2 vanillestokje
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 ml slagroom
  • 150 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1/2 tl stevia
  • 200 gram hazelnoten
  • 5 eiwitten
  • 150 gram chocolade 85% puur
  • 40 gram boter

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Voeg het amandelmeel, het vanillestokje, de bakpoeder, de slagroom, de karnemelk, 2 eieren en de stevia (wees niet te scheutig) samen in een kom. Meng het goed door elkaar.

  3. Pak een springvorm van 25 x 17 cm en vet deze in. Verdeel bakpapier over de bodem.

  4. Verdeel het deeg over het bakblik zodat er een bodem ontstaat.

  5. Klop in een schone kom de 5 eiwitten stijf.

  6. Stamp de hazelnoten fijn (er mogen nog grove stukken in zitten).

  7. Voeg de eiwitten en hazelnoten samen en verdeel dit over de deegbodem. Bewaar een paar gestampte hazelnoten als versiering.

  8. Bak de taart 25 minuten in de oven en laat afkoelen.

  9. Bedek na 15 minuten met zilverfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.

  10. Smelt de chocolade met de boter in een pannetje en verdeel dit over de taart. Versier met de overgebleven hazelnoten.

Voedingswaarden
Koolhydraatarm hazelnoot gebak
Hoeveelheid per portie
Calories 2998 Calories from Fat 2421
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 269g384%
Verzadigd vet 32g160%
Sodium 902mg39%
Potassium 1486mg42%
Koolhydraten 60g23%
Vezels 22g92%
Suiker 9g10%
Eiwit 116g232%
Vitamine A 1400IU64%
Vitamine C 23.9mg32%
Calcium 790mg79%
IJzer 13.5mg84%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Gea

    Hoi Niels

    De stevia mag dat die van NaĀ­treĀ­na SteĀ­via zoetĀ­stof zijn bij de AH ?
    Of moet het andere stevia zijn

  • cisca

    ik mag geen melkproducten van de koe. Hoe kan ik karnemelk vervangen?

    • Niels Bosman

      Soyamelk of amandelmelk? Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar denk dat dat wel lukt.

3.97 from 131 votes (131 ratings without comment)

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 4 Weken Stappenplan

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij flexibele weekmenu’s, recepten en kant-en-klare boodschappenlijstjes. Houd je successen bij in de gratis habit tracker. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 101

    Nieuwe Afslank Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

SHOPPEN