Knolselderijpuree met fluiterzachte biefstuk en broccoli

Ben jij een puree liefhebber, probeer dan dit recept van knolselderij. Een verrassende en frisse smaak die heerlijk samen gaat met wild of rood vlees.
  • Diner
  • 4 porties
  • 7g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij ca. 500 gram
  • melk om in te koken
  • citroensap om in te koken
  • 75 gram boter
  • 50 ml room
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd in stukjes.
  • Kook de selderij zachtjes in een pannetje melk en citroensap in 20 minuten gaar gaar / zacht.
  • Giet af en voeg de boter, room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer tot een egale crèmige substantie.
  • Garneren met fijngehakte blaadjes selderij, peterselie of (gedroogde) lente ui.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Knolselderijpuree als koolhydraatarm bijgerecht
Amount Per Serving
Calorieën 231 Calorieën uit vet 180
% Daily Value*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 264mg11%
Potassium 384mg11%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 2g4%
Vitamine A 650IU30%
Vitamine C 11.5mg15%
Calcium 66mg7%
IJzer 0.9mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Aardappels, vlees en groente. Wie is er niet groot mee geworden? Maar wat blijft er over van dit drieluik als we geen aardappels meer willen eten… Vandaag hebben we een leuk recept als alternatief voor aardappelpuree; knolselderijpuree.

Is knolselderij gezond?

Knolselderij is een koolhydraatarm alternatief voor aardappel en maakt een heerlijke puree.

Ja, knolselderij is een gezonde groente. Zoals eigenlijk elke groente goed voor je is. Het grote gezondheidsvoordeel van de knolselderij is dat hij per 100 gram bijna 5 gram vezels bevat. Per dag heb je 20 gram vezels nodig, dus met dit bij gerecht ben je goed op weg!

Ook bevat 100 gram van deze knol slechts 5 gram koolhydraten, dus het is een prima koolhydraatarme vervanging voor de aardappel. Gebakken knolselderij is bijvoorbeeld een leuk alternatief voor gebakken krieltjes.

Ma’s Tip: Bekijk voor meer koolhydraatarme alternatieven ons 50 dagen programma. Bomvol leuke en lekkere recepten.

Een maaltijd met knolselderijpuree

Knolselderijpuree smaakt heerlijk bij rood vlees. Voor dit recept kiezen we voor een combinatie met biefstuk en broccoli.

Wanneer je de knolselderij hebt opgezet, bereid je de broccoli. Die kan je beste in een beetje water koken of stomen. Zo blijven de meeste vitamines bewaard.

Hoe bak je fluisterzachte biefstuk

Een goede biefstuk begin bij goed vlees. Koop je vlees bewust en kies voor producten met 3 Beter Leven sterren.

Zorg ervoor dat je steaks op kamer temperatuur zijn als je begint met braden. Je wrijft nu de gewenste hoeveelheid zout op het vlees, zodat dit in kan trekken. De peper doe je na afloop, anders kan deze schroeien. Het bakken van de biefstuk kan je doen terwijl de knolselderij en de broccoli aan het koken zijn.

  1. Voor het beste resultaat bak je in een ruime hoeveelheid (room)boter op een hoog vuur het vlees 1 minuut aan elke kant lichtbruin. Het vlees kan in de pan als de boter klaar is met schuimen, maar nog niet verkleurt. Timing is alles.
  2. Dan draai het vuur iets lager. Keer het vlees regelmatig en bak het 5 minuten (medium biefstuk).
  3. Haal nu het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie en laat het voor minimaal 2 minuten rusten. Heb jij precies de tijd om de knolselderijpuree te bereiden.

Snijd de biefstuk met het allerscherpste mes, haaks op de nerven van het vlees. Zo blijft het lekker sappig. Leg de gesneden biefstuk in plakjes over de knolselderijpuree en maak jet bord compleet met de stronkjes broccoli.

Ma’s Tip: Wil je het echt lekker maken, garneer de broccoli dan met oude kaas. De boter waar je de biefstuk in gebakken hebt, gebruik je als jus.

Met dit recept heb je in een half uur een complete maaltijd op tafel. Schuif maar aan en eet smakelijk!

 

 

0 van 0 stemmen
Print

Knolselderijpuree als koolhydraatarm bijgerecht

Ben jij een puree liefhebber, probeer dan dit recept van knolselderij. Een verrassende en frisse smaak die heerlijk samen gaat met wild of rood vlees.

Gang Bijgerecht
Keuken Frans, Hollands
Keyword aardappelvervanger, knolsederij, puree
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 porties
Caloriën 231 kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij ca. 500 gram
  • melk om in te koken
  • citroensap om in te koken
  • 75 gram boter
  • 50 ml room
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukjes.

  2. Kook de selderij zachtjes in een pannetje melk en citroensap in 20 minuten gaar gaar / zacht.

  3. Giet af en voeg de boter, room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer tot een egale crèmige substantie.

  4. Garneren met fijngehakte blaadjes selderij, peterselie of (gedroogde) lente ui.

Nutrition Facts
Knolselderijpuree als koolhydraatarm bijgerecht
Amount Per Serving
Calorieën 231 Calorieën uit vet 180
% Daily Value*
Vet 20g29%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 264mg11%
Potassium 384mg11%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 2g8%
Suiker 2g2%
Eiwit 2g4%
Vitamine A 650IU30%
Vitamine C 11.5mg15%
Calcium 66mg7%
IJzer 0.9mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Test

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1