Keto Dessert | Panna Cotta en Pistache Slagroom

Waan je heel even in Italië met een keto dessert met zoete aardbeien, romige panna cotta, en heerlijke pistache nootjes.
  • Dessert
  • 2 porties
  • 9g koolhydraten

Fluweelzacht en smelt op je tong

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Panna Cotta

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 stuks vanillestokje
  • 4 gr gelatineblaadjes
  • 40 gr ahoornsiroop
  • 6 stuks aardbeien in partjes gesneden

Pistache Slagroom

  • 50 ml slagroom
  • 2 el pistachenoten geroosterd en grof gehakt

Instructies

Panna Cotta

  • Voeg in een pannetje de 150 ml slagroom, 100 ml volle melk en ahoornsiroop samen. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan het pannetje.
  • Warm het geheel op over een laag vuur. Zodra het warm is, haal van het vuur en laat 15 minuten de smaken ontwikkelen en het geheel afkoelen. Haal daarna het vanillestokje uit het pannetje en warm het geheel wederom boven een laag vuur op.
  • Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden. Knijp daarna het water eruit en voeg ze toe aan het pannetje room. Roer goed om.
  • Laat het geheel een beetje afkoelen en schenk het daarna in 2 panna cotta vormpjes.
  • Laat de panna cotta in de koelkast opstijven, minimaal 12 uur lang maar het liefst de hele nacht.
  • Haal de panna cotta uit de vormpjes. Doe dit door de vormpjes heel kort op te warmen - bijvoorbeeld door de vormpjes 1 seconde in warm water te hangen - waarna de panna cotta er vanzelf uitglijdt.

Pistache slagroom

  • Klop de slagroom op. Meng de pistachenoten er doorheen, maar houd ongeveer twee theelepeltjes achter als versiering.
  • Serveer de panna cotta met de pistache slagroom en partjes aardbei, en bestrooi met de extra pistache nootjes.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Keto Dessert | Panna Cotta en Pistache Slagroom
Amount Per Serving
Calorieën 456 Calorieën uit vet 369
% Daily Value*
Vet 41g59%
Verzadigd vet 24g120%
Sodium 65mg3%
Potassium 249mg7%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 1g4%
Suiker 13g14%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 1574IU72%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 10mg13%
Calcium 147mg15%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Zoete aardbeien, romige panna cotta, heerlijke nootjes. Met dit soort keto recepten waan je je heel even in Italië en vergeet je helemaal dat je ‘gezond’ eet.

Is panna cotta keto?

Panna cotta betekent ‘gekookte room’ en komt uit het noorden van Italië. Maar het werd pas echt populair toen het Amerika bereikte, waar het in aan het einde van de twintigste eeuw een vaak geziene gast aan het einde van de maaltijd was.

Panna cotta is een ideaal dessert binnen een keto dieet, want zuivel bevat vaak weinig tot geen koolhydraten en veel vetten. Dit past dus helemaal bij een ketogeen dieet!

Welke vruchten passen bij een keto dessert?

Je hebt een heerlijke panna cotta gemaakt, het is je gelukt om het heelhuids uit het vormpje te krijgen maar … welke fruit eet je daar dan bij?

Misschien wist je dit al, maar de meeste past niet binnen een keto dieet. Dit komt omdat fruit redelijk veel natuurlijke suikers bevat, en dus koolhydraten. Dan schiet je bij het dessert alsnog uit ketose. Zonde.

Maar soms wil je jezelf toch trakteren op een beetje fruit, en bij zo’n dessert mag het niet ontbreken. De volgende fruitsoorten zitten laag in de suikers, dus die kan je (met mate) toevoegen aan je keto toetje.

Dit zijn low carb vruchten waarmee je aardbeien kan vervangen dit dessert recept:

  • Cranberries, en ander soort rood fruit zoals rode bessen
  • Bosvruchten zoals framboos
  • Perzik en nectarines

Hoe lang blijft panna cotta goed?

Je kunt deze panna cotta gerust een paar dagen van te voren maken. In de vormpjes blijven ze tot 3 dagen goed.

Krijg je bezoek en wil je graag een Italiaans feestje organiseren? Dit zijn onze suggesties voor een avondje bella italia:

  • Begin de maaltijd met een Italiaanse carpaccio, en kies één van onze 3 heerlijke dressings
  • Een Italiaans feestje is niet compleet zonder lasagne, natuurlijk! Onze Lasagne met Spinazie en Gehakt is bovendien keto.
  • De maaltijd eindig je natuurlijk met onze fluweelzachte panna cotta.

Buon appetito!

 

Panna cotta met aardbeien en slagroom met pistache noten is een perfect keto dessert
5 van 1 stem
Print

Keto Dessert | Panna Cotta en Pistache Slagroom

Waan je heel even in Italië met een keto dessert met zoete aardbeien, romige panna cotta, en heerlijke pistache nootjes.

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Keyword aardbeien, dessert, fruit, keto, noten
dieet keto
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 porties
Caloriën 456 kcal

Ingrediënten

Panna Cotta

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 stuks vanillestokje
  • 4 gr gelatineblaadjes
  • 40 gr ahoornsiroop
  • 6 stuks aardbeien in partjes gesneden

Pistache Slagroom

  • 50 ml slagroom
  • 2 el pistachenoten geroosterd en grof gehakt

Instructies

Panna Cotta

  1. Voeg in een pannetje de 150 ml slagroom, 100 ml volle melk en ahoornsiroop samen. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan het pannetje.

  2. Warm het geheel op over een laag vuur. Zodra het warm is, haal van het vuur en laat 15 minuten de smaken ontwikkelen en het geheel afkoelen. Haal daarna het vanillestokje uit het pannetje en warm het geheel wederom boven een laag vuur op.

  3. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze zacht worden. Knijp daarna het water eruit en voeg ze toe aan het pannetje room. Roer goed om.

  4. Laat het geheel een beetje afkoelen en schenk het daarna in 2 panna cotta vormpjes.

  5. Laat de panna cotta in de koelkast opstijven, minimaal 12 uur lang maar het liefst de hele nacht.

  6. Haal de panna cotta uit de vormpjes. Doe dit door de vormpjes heel kort op te warmen - bijvoorbeeld door de vormpjes 1 seconde in warm water te hangen - waarna de panna cotta er vanzelf uitglijdt.

Pistache slagroom

  1. Klop de slagroom op. Meng de pistachenoten er doorheen, maar houd ongeveer twee theelepeltjes achter als versiering.

  2. Serveer de panna cotta met de pistache slagroom en partjes aardbei, en bestrooi met de extra pistache nootjes.

Nutrition Facts
Keto Dessert | Panna Cotta en Pistache Slagroom
Amount Per Serving
Calorieën 456 Calorieën uit vet 369
% Daily Value*
Vet 41g59%
Verzadigd vet 24g120%
Sodium 65mg3%
Potassium 249mg7%
Koolhydraten 9g3%
Vezels 1g4%
Suiker 13g14%
Eiwit 6g12%
Vitamine A 1574IU72%
Vitamine B12 1mg36%
Vitamine C 10mg13%
Calcium 147mg15%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info