Italiaanse bruschetta maken volgens origineel recept

Deze bruschetta volgens Italiaans recept is om je vingers bij af te likken!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 5g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 2 snee speltbrood
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el basilium verse
  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1 snufje peper zwart

Instructies

  • Besprenkel het brood met 1tl olijfolie en rooster dit kort in een koekenpan of gebruik de oven. Hiervoor stop je het brood 4 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten en doe ze in een kom. Hierin ga je de mix voor je bruschetta maken.
  • Pel de knoflook en snijd deze doormidden. Één helft leg je aan de kant, je hebt deze later nog nodig.
  • Snijd de helft van de knoflook en de basilicum fijn en voeg deze samen met de overige olijfolie toe aan de kom.
  • Mix de ingrediënten goed door elkaar.
  • Als je brood klaar en nog warm is, smeer je dit in met de helft van het teentje knoflook dat je niet hebt gesneden.
  • Als je dit gedaan hebt, kun je het brood beleggen met de tomaat-basilicum mix en naar smaak garneren met zwarte peper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Bruschetta volgens traditioneel Italiaans recept
Hoeveelheid per portie
Calories 146 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 12mg1%
Potassium 218mg6%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 3g3%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 595IU27%
Vitamine C 23mg31%
Calcium 11mg1%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Hoe kan ik het beste bruschetta maken?

Houd het vooral simpel! Het traditionele recept voor bruschetta is namelijk gewoon het allerlekkerst. De Italianen gebruikten verse producten uit hun eigen nationale keuken, en weten als geen ander hoe ze die moeten combineren.

We hebben eigenlijk maar één kleine aanpassing op het originele recept. Het (witte) brood dat vaak wordt gebruikt voor bruschetta bevat veel koolhydraten en kun je daarom beter vervangen door een sneetje speltbrood of koolhydraatarm brood.

Dat veranderd niets aan de heerlijke smaakcombinaties van bruschetta volgens origineel recept!

TIP van MA: Ik gebruik zelf ook weleens knackebrod van Wasa in plaats van spelt- of koolhydraatarm brood. Lekker knapperig! Kies de zuurdesem meergranen- of rogge variant.

Italiaanse heerlijkheid

Italianen zijn koning in het verwerken van de nationaliteit in hun gerechten; letterlijk! Kijk maar eens goed naar dit recept voor bruschetta, het traditionele recept voor caprese salade of de vele Italiaanse pizza’s… wat zie je?

In al deze gerechten zitten de kleuren van de Italiaanse vlag verstopt! Door het gebruiken van verse, nationale producten zoals de tomaat, basilicum en mozarella in de kleuren van de vlag drukken de Italianen zo een creatieve stempel op de gerechten uit eigen keuken waar zij trots op zijn.

TIP van MA: lees hier mijn 26 tips voor koolhydraatarm eten!

 

italiaanse-bruschetta op broodplank
4.02 van 195 stemmen
Print

Bruschetta volgens traditioneel Italiaans recept

Deze bruschetta volgens Italiaans recept is om je vingers bij af te likken!

Gang Bijgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Keyword bruschetta, Italiaanse keuken, koolhydraatarm brood, snelgerecht
dieet vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 146 kcal

Ingrediënten

  • 2 snee speltbrood
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el basilium verse
  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1 snufje peper zwart

Instructies

  1. Besprenkel het brood met 1tl olijfolie en rooster dit kort in een koekenpan of gebruik de oven. Hiervoor stop je het brood 4 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  2. Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten en doe ze in een kom. Hierin ga je de mix voor je bruschetta maken.

  3. Pel de knoflook en snijd deze doormidden. Één helft leg je aan de kant, je hebt deze later nog nodig.

  4. Snijd de helft van de knoflook en de basilicum fijn en voeg deze samen met de overige olijfolie toe aan de kom.

  5. Mix de ingrediënten goed door elkaar.

  6. Als je brood klaar en nog warm is, smeer je dit in met de helft van het teentje knoflook dat je niet hebt gesneden.

  7. Als je dit gedaan hebt, kun je het brood beleggen met de tomaat-basilicum mix en naar smaak garneren met zwarte peper.

Voedingswaarden
Bruschetta volgens traditioneel Italiaans recept
Hoeveelheid per portie
Calories 146 Calories from Fat 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 14g20%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 12mg1%
Potassium 218mg6%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 1g4%
Suiker 3g3%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 595IU27%
Vitamine C 23mg31%
Calcium 11mg1%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info