6

Herfst ovenschotel met regenboogwortels

Door de regenboogwortels is dit gerecht niet alleen prachtig om te zien maar ook nog eens goed voor je huid en koolhydraatarm.
  • Diner
  • 3
  • 27g koolhydraten

Ingrediënten

  • 600 gram regenboogwortels
  • 250 gram champignons Kastanje
  • 200 gram broccoli
  • 600 gram kipdijfilet
  • 3 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el agave siroop
  • zout en peper
  • 1 el bieslook

Instructies

  • Oven (hetelucht) voor verwarmen op 220 graden
  • Pers de tenen knoflook uit in de ovenschaal. Voeg de olie en agave toe. Marineer hierin de kip.
  • Schil de wortels en snij er per wortel 3 stukken uit. Leg de wortels ook in de ovenschaal.
  • Maak de champignons schoon en leg deze ook in de ovenschaal.
  • Snij de broccoli in roosjes en was deze goed. Deze gaan als laatste in de ovenschaal. Hussel alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe.
  • Dek je ovenschaal nu goed af met aluminiumfolie zodat er geen lucht meer bij kan. En zet de schaal nu voor 20 min in de oven.
  • Na 20 min haal je de folie er af en zet je de schaal 10 min weer in de oven. Dus totaal staat de schaal 30 min in de oven.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Herfst Ovenschotel Met Regenboogwortels
Amount Per Serving
Calorieën 426 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 260mg11%
Potassium 1385mg40%
Koolhydraten 27g10%
Vezels 8g33%
Suiker 12g13%
Eiwit 32g64%
Vitamine A 34020IU1546%
Vitamine C 76.1mg101%
Calcium 118mg12%
IJzer 2.7mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Vandaag ga ik voor een herfst ovenschotel met regenboogwortels en malse kipdijfilet. Ik vind dit gerecht altijd super gezellig met dit weer. En het is ook fijn dat deze ovenschotel boordevol goede voedingstoffen zit.

Is deze herfst ovenschotel gezond?

Deze gekleurde wortelen behoren tot de vergeten groenten. Dit is wel jammer want al die mooie herfstkleurige wortelen op je bord zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker! Net als de oranje wortel bevatten de regenboogwortels veel bètacaroteen, vitamine C en antioxidanten waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een mooie huid. Heb je liever 1 kleur peen op je bord -lekker rustig, kan kan je ook dit recept eens proberen.

Wat zit er in dit gerecht?

Er zit in dit gerecht meer koolhydraten dan bij andere recepten. Houd hier rekening mee door bijvoorbeeld tijdens de lunch of met tussendoortjes iets strenger te zijn. Dan kan jij genieten van dit heerlijke gerecht, vol natuurlijke en onverwerkte ingrediënten. Jammie!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 415
  • Koolhydraten: 27 g
  • Eiwitten: 48 g
  • Vetten: 17 g

Wil jij jouw eetpatroon voorgoed veranderen? Nooit meer twijfelen wat je in de supermarkt kunt kopen voor een gezonde maaltijd? Lees alles over mijn Gouden regels voor een koolhydraatarm dieet. Weekmenu’s voor 50 dagen inclusief tips en boodschappenlijstjes!

 

herfst ovenschotel
4.17 van 6 stemmen
Print

Herfst Ovenschotel Met Regenboogwortels

Door de regenboogwortels is dit gerecht niet alleen prachtig om te zien maar ook nog eens goed voor je huid en koolhydraatarm.
Gang Diner
Keuken Hollands
Keyword champignons, herfstrecept, kipgerecht, ovengerecht, ovenschotel, seizoensgerecht
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3
Caloriën 426 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram regenboogwortels
  • 250 gram champignons Kastanje
  • 200 gram broccoli
  • 600 gram kipdijfilet
  • 3 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el agave siroop
  • zout en peper
  • 1 el bieslook

Instructies

  1. Oven (hetelucht) voor verwarmen op 220 graden
  2. Pers de tenen knoflook uit in de ovenschaal. Voeg de olie en agave toe. Marineer hierin de kip.
  3. Schil de wortels en snij er per wortel 3 stukken uit. Leg de wortels ook in de ovenschaal.
  4. Maak de champignons schoon en leg deze ook in de ovenschaal.
  5. Snij de broccoli in roosjes en was deze goed. Deze gaan als laatste in de ovenschaal. Hussel alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe.
  6. Dek je ovenschaal nu goed af met aluminiumfolie zodat er geen lucht meer bij kan. En zet de schaal nu voor 20 min in de oven.
  7. Na 20 min haal je de folie er af en zet je de schaal 10 min weer in de oven. Dus totaal staat de schaal 30 min in de oven.
Nutrition Facts
Herfst Ovenschotel Met Regenboogwortels
Amount Per Serving
Calorieën 426 Calorieën uit vet 198
% Daily Value*
Vet 22g31%
Verzadigd vet 6g30%
Sodium 260mg11%
Potassium 1385mg40%
Koolhydraten 27g10%
Vezels 8g33%
Suiker 12g13%
Eiwit 32g64%
Vitamine A 34020IU1546%
Vitamine C 76.1mg101%
Calcium 118mg12%
IJzer 2.7mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Rogier

    Niet alleen de wortels, maar ook de kip is na de 30 minuten nog niet gaat… mijn tip: stoom of kook de groente (wortels en broccoli) even kort en zeker niet gaar. Roerbak de gemarineerde kip even kort. Ook maar eventjes. Doe dan alles in de ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven. De smaken zijn wel lekker samen! De kastanje champignons hoef je niet eerst te bakken of te koken, die garen makkelijk in de oven.

    Oja tipje, wanneer je hlgeen agave siroop hebt of wil gebruiken, dan volstaat honging of maple leaf sirup ook prima!

  • Rogier

    Niet alleen de wortels, maar ook de kipnis na de 30 minuten nog niet gaat… mijn tip: stoom of kook de groente (wortels en broccoli) even kort en zeker niet gaar. Roerbak de gemarineerde kip even kort. Ook maar eventjes. Doe doen alles in de ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven. De smaken zijn wel lekker samen!

    Oja tipje, wanneer je hlgeen agave siroop hebt of wil gebruiken, dan volstaat honging of maple leaf sirup ook prima!

  • R. Berlkage

    Helaas na de oven tijd is het gerecht niet gaar. Zelfs niet na 20 minuten wokken daarna

    • Veerle de Boer

      Hm.. dan heb jij hardnekkige wortels uitgekozen R… Misschien is het een idee om ze de volgende keer van tevoren even kort voor te koken of stomen?

  • leny

    wat kan ik als vervanging van de agavesiroop doen??

  • leny

    Wat kan ik gebruiken in plaats van agavesiroop?Het is hier nergens te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1