Glutenvrij brood bakken

Zelf glutenvrij brood bakken. Lekker makkelijk in de broodbakmachine.
  • Brood
  • 12 personen
  • 10g koolhydraten
glutenvrij brood 10g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 45 gram vloeibare margarine
  • 1 theelepel zout
  • 425 ml water lauw-warm (37 graden)
  • 1 zakje gedroogde gist dr Oetker gebruik ik altijd
  • 500 gram broodmix naar keuze
  • 1 theelepel honing

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Zorg dat je de gist als laatste toevoegt
  • Zet de broodbakmachine aan en wacht tot ie klaar is
  • In plakken snijden als het een beetje is afgekoeld en daarna invriezen
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Glutenvrij brood bakken
Hoeveelheid per portie
Calories 260 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 611mg27%
Potassium 1mg0%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 4g17%
Suiker 2g2%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 150IU7%
Calcium 90mg9%
IJzer 1.6mg10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Lekker zelf glutenvrij brood bakken doe je in een handomdraai met je eigen broodbakmachine. Heb je deze niet? Dan lees je hieronder hoe je het zelf in de oven kunt bakken. Veel plezier ermee en eet smakelijk.

Welke broodmix gebruik je voor glutenvrij brood?

Je kunt hiermee variëren. Het ligt eraan wat je lekker vind natuurlijk. Zelf mix ik vaak twee soorten mix door elkaar. Dus 250 gram van de ene mix en 250 gram van de andere mix. Mijn favoriete broodmixen zijn:

  • Twello’s Quinoa broodmix of Twello’s boerenbruin
  • Jauhoseos van Semper
  • Le Poole Rimboe broodmix

Zelf bakken in de oven?

Je kunt je brood natuurlijk ook zelf bakken in de oven. Hierbij de instructies:

  • Gebruik een mixer met deeghaken
  • Neem een grote beslagkom en doe het lauwwarme water erin
  • Voeg de gist toe
  • Dan de margarine
  • Als laatst voeg je de broodmix toe
  • Goed mixen tot alle klonten weg zijn
  • Je hoeft het bakblik niet in te vetten (door de margarine)
  • Doe het beslag in het bakblik en dek af met folie of een theedoek
  • Laat 30 minuten rijzen op de oven (die kun je dan mooi voorverwarmen) of op de verwarming
  • Bak het brood op 200 graden goudbruin in 25 minuten
  • Als het klaar is zo snel mogelijk uit het bakblik halen (anders wordt de onderkant nat)

Variatie tips Glutenvrij brood

Dit brood is echt al heel lekker van zichzelf. Het ligt ook heel erg aan welke broodmix je gebruikt natuurlijk. In principe kun je in plaats van kant en klare broodmix ook glutenvrij meel gebruiken (bijv. boekweitmeel, maismeel en rijstemeel).

Als je wil kun je variëren door de volgende ingrediënten toe te voegen aan de mix. Voeg bijvoorbeeld een ei, 25 gram haver of appelvezel toe. Een handje rozijnen is ook altijd een aanrader. Houd jij meer van zaden en pitten? Voeg die dan toe. Of boost de voedingswaarde met een hand vol gezonde noten.

Voedingswaarden Glutenvrij brood

Zie ook de voedingswaarden tabel hieronder. Bij deze voedingswaarden wordt rekening gehouden dat je het brood in 12 stukken snijdt. De voedingswaarden voor 1 portie (1 plakje brood) zijn:

  • 10 gram koolhydraten
  • 260 calorieën
  • 9 gram eiwitten
  • 23 gram vet

Welke variaties op Glutenvrij brood ken jij? Inspireer anderen en laat je horen in de comments.

>>> Lees hier verder over tips voor een gezond ontbijt.

 

glutenvrij brood
3.89 van 181 stemmen
Print

Glutenvrij brood bakken

Zelf glutenvrij brood bakken. Lekker makkelijk in de broodbakmachine.
Gang Brood
Keuken Westers
Keyword brood zonder gluten, koolhydraatarm
dieet glutenvrij
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Porties 12 personen
Caloriën 260 kcal

Ingrediënten

  • 45 gram vloeibare margarine
  • 1 theelepel zout
  • 425 ml water lauw-warm (37 graden)
  • 1 zakje gedroogde gist dr Oetker gebruik ik altijd
  • 500 gram broodmix naar keuze
  • 1 theelepel honing

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Zorg dat je de gist als laatste toevoegt
  2. Zet de broodbakmachine aan en wacht tot ie klaar is
  3. In plakken snijden als het een beetje is afgekoeld en daarna invriezen

Notities

Voedingswaarden
Glutenvrij brood bakken
Hoeveelheid per portie
Calories 260 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 611mg27%
Potassium 1mg0%
Koolhydraten 10g4%
Vezels 4g17%
Suiker 2g2%
Eiwit 9g18%
Vitamine A 150IU7%
Calcium 90mg9%
IJzer 1.6mg10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Brood eten zonder broodbuik

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info