3

Gezonde pizza met Chiazaad

Heerlijke koolhydraatarme mini-pizza's die lekker zijn als tussendoortje of als snack voor je volgende feestje. Kies zelf hoe je ze wilt beleggen!
  • Diner
  • 10 stuks

Ingrediënten

Deeg

Pizzasaus

  • 1 blik tomaat (in blokjes)
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Giet de chiazaad in een kom met het warme water. Laat 15 minuten wellen. Je krijgt een soort gelei dat ideaal is om het deeg te binden.
  • Terwijl de chiazaad welt kan je prima je beleg voorbereiden. Snipper de ui en de knoflook voor de pizzasaus.
  • Vermeng de ui, de knoflook en de olijfolie met de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper, zout en italiaanse kruiden toe.
  • Verhit de oven op 200 graden. Lijnzaad, zout en oregano toevoegen aan de gelei van chiazaad en goed roeren. Laat het deeg nog eens 5 minuten wellen.
  • Vorm circa 10 kleine, ronde pizza's. Daarvoor kan je goed een eetlepel gebruiken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bakplaat in de oven en laat 5 minuten voorbakken.
  • Haal je pizza's uit de oven en draai ze - net als pannenkoeken - even met een bakspatel om.
  • Doe een eetlepel van je pizzasaus op elke mini-pizza.
  • Beleg naar keuze bijvoorbeeld met mozzarella, verse champignons, paprika, ham of waar je zin in hebt!
  • Laat de pizza's nog ca. 10 minuten in de oven bakken, tot ze lekker knapperig zijn. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Tips

Feestje vieren en toch gezond genieten? Geen probleem met deze heerlijke, gezonde pizza’s. Laat die zak chips maar lekker liggen, niemand gaat hem missen! Deze gezonde snack is ook lekker als tussendoortje of neem hem mee als lunch naar je werk.

Pizza gezond?

Normaal zijn pizza’s nou niet echt gezond. Maar deze variant wel! In chiazaad en lijnzaad zit een flinke lading antioxidanten. Deze stoffen beschermen je cellen want ze zijn goed ter bestrijding van vrije radicalen. Ook zitten beide zaden vol met de gezonde omega-3 vetzuren. Door het hoge gehalte van vezels en eiwit (in 100 g lijnzaad zitten maar liefst 31 g eiwit) voel je je langer verzadigt.

Koolhydraatarme pizzabodem?

Een pizzabodem koolhydraatarm maken is een goed idee als je gezond wilt eten. Je kunt een pizzabodem van bloemkool, broccoli of zaden maken. Wij hebben hier gekozen voor de laatste optie. Chiazaad en lijnzaad zijn een prima alternatief voor tarwemeel als je een koolhydraatarme pizzabodem wilt maken.

Wat zit er in deze gezonde pizza’s?

Voedingswaarde per 100 g:

  • Kcal: 292
  • Koolhydraten: 0,7 gram
  • Eiwitten: 9,9 gram
  • Vet: 22,5 gram

 

gezonde pizza maken makkelijk afvallen
4.34 van 3 stemmen
Print

Koolhydraatarme Mini-Pizza's

Heerlijke koolhydraatarme mini-pizza's die lekker zijn als tussendoortje of als snack voor je volgende feestje. Kies zelf hoe je ze wilt beleggen!
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten

Deeg

Pizzasaus

  • 1 blik tomaat (in blokjes)
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Giet de chiazaad in een kom met het warme water. Laat 15 minuten wellen. Je krijgt een soort gelei dat ideaal is om het deeg te binden.
  2. Terwijl de chiazaad welt kan je prima je beleg voorbereiden. Snipper de ui en de knoflook voor de pizzasaus.
  3. Vermeng de ui, de knoflook en de olijfolie met de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper, zout en italiaanse kruiden toe.
  4. Verhit de oven op 200 graden. Lijnzaad, zout en oregano toevoegen aan de gelei van chiazaad en goed roeren. Laat het deeg nog eens 5 minuten wellen.
  5. Vorm circa 10 kleine, ronde pizza's. Daarvoor kan je goed een eetlepel gebruiken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Doe de bakplaat in de oven en laat 5 minuten voorbakken.
  7. Haal je pizza's uit de oven en draai ze - net als pannenkoeken - even met een bakspatel om.
  8. Doe een eetlepel van je pizzasaus op elke mini-pizza.
  9. Beleg naar keuze bijvoorbeeld met mozzarella, verse champignons, paprika, ham of waar je zin in hebt!
  10. Laat de pizza's nog ca. 10 minuten in de oven bakken, tot ze lekker knapperig zijn. Eet smakelijk!

Notities

pizza

Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • Julie Benders

    Ik heb ze gemaake en zijn erg lekker, alleen wordt de bodem zacht als je de saus erop doet, vindt ik jammer. Kun je ze ook invriezen?

  • Julie Benders

    Ik heb ze gemaake en zijn erg lekker, alleen wordt de bodem zacht als je de saus erop doet, vindt ik jammer. Ken je ze ook invriezen?

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info