Gezonde pizza met Chiazaad

Heerlijke koolhydraatarme mini-pizza's die lekker zijn als tussendoortje of als snack voor je volgende feestje. Kies zelf hoe je ze wilt beleggen!
  • Diner
  • 10 stuks

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Deeg

Pizzasaus

  • 1 blik tomaat (in blokjes)
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Giet de chiazaad in een kom met het warme water. Laat 15 minuten wellen. Je krijgt een soort gelei dat ideaal is om het deeg te binden.
  • Terwijl de chiazaad welt kan je prima je beleg voorbereiden. Snipper de ui en de knoflook voor de pizzasaus.
  • Vermeng de ui, de knoflook en de olijfolie met de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper, zout en italiaanse kruiden toe.
  • Verhit de oven op 200 graden. Lijnzaad, zout en oregano toevoegen aan de gelei van chiazaad en goed roeren. Laat het deeg nog eens 5 minuten wellen.
  • Vorm circa 10 kleine, ronde pizza's. Daarvoor kan je goed een eetlepel gebruiken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bakplaat in de oven en laat 5 minuten voorbakken.
  • Haal je pizza's uit de oven en draai ze - net als pannenkoeken - even met een bakspatel om.
  • Doe een eetlepel van je pizzasaus op elke mini-pizza.
  • Beleg naar keuze bijvoorbeeld met mozzarella, verse champignons, paprika, ham of waar je zin in hebt!
  • Laat de pizza's nog ca. 10 minuten in de oven bakken, tot ze lekker knapperig zijn. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Tips

Feestje vieren en toch gezond genieten? Geen probleem met deze heerlijke, gezonde pizza’s. Laat die zak chips maar lekker liggen, niemand gaat hem missen! Deze gezonde snack is ook lekker als tussendoortje of neem hem mee als lunch naar je werk.

Pizza gezond?

Normaal zijn pizza’s nou niet echt gezond. Maar deze variant wel! In chiazaad en lijnzaad zit een flinke lading antioxidanten. Deze stoffen beschermen je cellen want ze zijn goed ter bestrijding van vrije radicalen. Ook zitten beide zaden vol met de gezonde omega-3 vetzuren. Door het hoge gehalte van vezels en eiwit (in 100 g lijnzaad zitten maar liefst 31 g eiwit) voel je je langer verzadigt.

Koolhydraatarme pizzabodem?

Een pizzabodem koolhydraatarm maken is een goed idee als je gezond wilt eten. Je kunt een pizzabodem van bloemkool, broccoli of zaden maken. Wij hebben hier gekozen voor de laatste optie. Chiazaad en lijnzaad zijn een prima alternatief voor tarwemeel als je een koolhydraatarme pizzabodem wilt maken.

Wat zit er in deze gezonde pizza’s?

Voedingswaarde per 100 g:

  • Kcal: 292
  • Koolhydraten: 0,7 gram
  • Eiwitten: 9,9 gram
  • Vet: 22,5 gram

 

gezonde pizza maken makkelijk afvallen
3.67 van 6 stemmen
Print

Koolhydraatarme Mini-Pizza's

Heerlijke koolhydraatarme mini-pizza's die lekker zijn als tussendoortje of als snack voor je volgende feestje. Kies zelf hoe je ze wilt beleggen!
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten

Deeg

Pizzasaus

  • 1 blik tomaat (in blokjes)
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 EL olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Giet de chiazaad in een kom met het warme water. Laat 15 minuten wellen. Je krijgt een soort gelei dat ideaal is om het deeg te binden.
  2. Terwijl de chiazaad welt kan je prima je beleg voorbereiden. Snipper de ui en de knoflook voor de pizzasaus.
  3. Vermeng de ui, de knoflook en de olijfolie met de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper, zout en italiaanse kruiden toe.
  4. Verhit de oven op 200 graden. Lijnzaad, zout en oregano toevoegen aan de gelei van chiazaad en goed roeren. Laat het deeg nog eens 5 minuten wellen.
  5. Vorm circa 10 kleine, ronde pizza's. Daarvoor kan je goed een eetlepel gebruiken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Doe de bakplaat in de oven en laat 5 minuten voorbakken.
  7. Haal je pizza's uit de oven en draai ze - net als pannenkoeken - even met een bakspatel om.
  8. Doe een eetlepel van je pizzasaus op elke mini-pizza.
  9. Beleg naar keuze bijvoorbeeld met mozzarella, verse champignons, paprika, ham of waar je zin in hebt!
  10. Laat de pizza's nog ca. 10 minuten in de oven bakken, tot ze lekker knapperig zijn. Eet smakelijk!

Notities

pizza

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Monique Volmer

    Het “deeg” lijkt totaal niet op wat er op de foto staat. Zowel niet bij het recept zelf als op de foto op Pinterest., nogal misleidend. Daarnaast wordt de bodem inderdaad zacht door de saus. Hierdoor lijkt het net of je chiapudding zit te eten. Wat mij betreft dus zeker niet voor herhaling vatbaar. Jammer!

  • Julie Benders

    Ik heb ze gemaake en zijn erg lekker, alleen wordt de bodem zacht als je de saus erop doet, vindt ik jammer. Kun je ze ook invriezen?

  • Julie Benders

    Ik heb ze gemaake en zijn erg lekker, alleen wordt de bodem zacht als je de saus erop doet, vindt ik jammer. Ken je ze ook invriezen?

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info