Tips
Chinees bestellen voelt altijd een beetje als snacken, toch? Veel koolhydraten, vette sausen, suikers en smaakmakers waar we de naam niet eens van kennen. Bij ons thuis is de fou yong hai altijd het eerste op. Tijd voor een recept dus!
Hoe kan je zelf fou yong hai maken?
Het is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld om zelf fou yong hai te maken. Je moet alleen geen haast hebben. Je doorloopt de volgende stappen:
- Saus. Je voegt de ingrediënten voor de zoetzure saus bij elkaar en laat die op een zacht vuurtje intrekken. Easy.
- Snijden. Het snijden van alle groente is het meest werk van deze gezonde vegetarische maaltijd. Het geheim: snijd fijn!
- Wokken. Wok de groente tot het beetgaar is.
- Omelet. Met de ene helft van de groente maak je een Chinese groente omelet.
- Foe young, hai! Leg de omelet op je bord, hierop de rest van de groente en de zoetzure saus erover. Zeg maar Hai tegen je maaltijd!
Is vegetarische foe yong hai gezond?
Of de deze foe yong hai gezond is? Nou reken maar, waarschijnlijk een stuk gezonder dan die van mijn Chinees om de hoek.
- Paprika zit bomvol vitamine C, veel meer dan bijvoorbeeld sinaasappel.
- Prei bevat zeer veel polyfenolen. Meer dan wortel, tomaat en rode peper. Dit stofje neutraliseert namelijk de schadelijke effecten van vrije radicalen.
- Wortel zitten vol vezels en bevat bètacaroteen. Het eten van voedsel rijk aan bètacaroteen verlaagt de kans op hart- en vaat ziekten.
- Voor het wokken kan het het beste kokosolie gebruiken. In deze post lees je wat de beste vetten zijn voor bakken en braden.
Is dit gerecht koolhydraatarm?
Chinese maaltijden zijn van oorsprong overladen met koolhydraten. De gerechten worden geserveerd met witte rijst, noodles en kroepoek. Dat zijn allemaal ingrediënten met >50 gram koolhydraten per 100 gram.
Ma’s tip: Serveer Zero noodles of rijst bij deze Kha fou yong hai. Dit is van merk Zero Pasta en is verkrijgbaar bij de action.
Wil jij je fou yong hai koolhydraatarm houden, dan dan zit het geheim in de saus. Wie gezond wil eten maakt zelf de saus. Deze vlieger gaat bijna altijd op.
Vooral in de Chinese keuken wordt (naast MSG, zout e.a.) veel suiker gebruikt. Ook gembersiroop is een suikerbom. Dit kan je beter vervangen met echte gember en een koolhydraatarme zoetstof zoals Sukrin.
Veel plezier in je Chinese keuken! Laat vooral even horen in de comments hoe lekker jouw foe yong hai gelukt is. Altijd leuk om te horen!
Rate dit recept
Ik heb geen zoetstof in huis. Kun je ook honing gebruiken? Ik houd niet van heel zoet. Hoeveel honing heb ik ongeveer nodig?
Hoi Marga, ja hoor je kunt ook honing gebruiken. Voeg het beetje bij beetje toe en proef tussendoor, dan kun je zelf precies bepalen hoeveel er nodig is naar jouw smaak
wat is 5 spices kruidenpoeder
dat is een kruidenmix die is gemaakt van 5 op elkaar afgestemde kruiden. Te koop bij de supermarkt of toko
super lekker gerecht waande me bij de chinees